BBP Genel Baskani Destici, Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'HDP, siyasi parti degildir. Terör örgütlerinin kurdugu bir parti mesru ve legal bir parti olabilir mi?' '(TIP Istanbul Milletvekili Ahmet Sik) Bir an önce savcilik islem yapmali, fezlekesi bekletilmeden TBMM'ye getirilmeli, dokunulmazligi kaldirilmalidir'

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, "HDP, siyasi parti degil, PKK'nin yan örgütüdür. Terör örgütlerinin kurdugu bir parti mesru ve legal bir parti olabilir mi?" diye sordu.

Destici, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Islamofobinin bir sonucu olarak dünyanin bir çok noktasinda Müslümanlara karsi saldiralar yapildigini, bunun son örneginin ise Kanada'da yasandigini söyledi.

Mustafa Destici, bu saldirilarin sorumlusunun, fasizmi benimseyen bazi Avrupali devlet adamlari ve yöneticilerinin yaptiklari açiklamalar oldugunu kaydetti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadeleye deginen Destici, dünyada milyarlarca insanin asi bulamadigini, Türkiye'de asinin oldugunu ancak bazi vatandaslarin asi olmada ihmalkar davrandigini belirtti. Bu kisilerin, sadece kendi sagligini degil, baskalarinin sagligini da tehlikeye attigina isaret eden Destici, herkesin asilamada hassasiyet göstermesini, randevusu gelen vatandaslarin aksatmadan asi yaptirmasi gerektigini dile getirdi.

Marmara Denizi'ndeki çevre kirliligine dikkati çeken Destici, "Bu, ani bir gelisme veya dogal bir afet degil. On yillar belki yüz yillara uzanan ihmal, hata ve suistimallerin sonucudur. Durumu düzeltmek için hizli ve kararli bir sekilde hareket edilmesi bir zarurettir. Ileri biyolojik aritma, hiçbir denizimiz için ertelenebilir bir konu degildir. Uygulama tüm denizlerimizi kapsamali. Aritma, tek basina yerel yönetimlerin inisiyatifine birakilmamali. Tedbirler sadece Marmara Denizi için degil tüm denizler için uygulanmali." diye konustu.

Destici, Disisleri Bakanliginin da Karadeniz'e kiyisi olan ülkelerle diyaloga geçerek alinacak tedbirler konusunda öncülük yapmasini istedi.

- HDP'ye yönelik kapatma davasi

HDP'nin kapatilmasi istemiyle yeniden açilan davayi animsatan Destici, "HDP bir siyasi parti degil, PKK'nin yan örgütüdür, legal, mesru bir parti degildir, hiç bir zaman da olmamistir. Terör örgütlerinin kurdugu bir parti mesru ve legal bir parti olabilir mi? Dünyanin hiçbir yerinde de kabul edilemez. Bütün yöneticilerini örgüt belirleyecek, ona göre faaliyetlerde bulunacak, biz de ona siyasi parti diyecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Destici, PKK'nin, bir terör örgütü olmasinin yaninda Ortadogu tarihinin gördügü en büyük suç örgütü oldugunu ifade ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu tip karanlik bir terör örgütünün temsilcilerinin, dünyanin herhangi bir ülkesinde, parlamentoda yer bulabilmesi yahut devletten para almasi örnegine rastlamak bir yana, ülkemizde yasananlar, herhangi bir ülkede 'teorik olarak' kaydiyla bile tartisilamaz. Gazi Meclisimiz, içinde bulunan terör örgütü uzantilari nedeniyle, ülkeyi ilgilendiren en kritik güvenlik konularini dahi görüsemez, üyelerini bilgilendiremez hale gelmistir. Bu yönüyle Meclis'te bulunan terör örgütü uzantilari, ülkemiz için bir güvenlik meselesi halini almistir. Batasuna ve Herri Batasuna örneklerinde açikça görülebilecegi gibi, AIHM tarafindan 'terör eylemlerini kinamamak' bir siyasi partinin kapatilma gerekçesi olarak kabul edilirken, ülkemizde terörün ve terör örgütünün bir bileseni halindeki siyasi partinin varligini devam ettirmesi, müstakilen, uluslararasi hukukun ihlalidir.

HDP, Türkiye'nin, savas durumu dahil dünya ülkeleriyle yasadigi tüm ihtilaflarda, Türkiye'nin hasimlarinin, Türkiye aleyhindeki tezlerin tarafi, sözcüsü olmus, Türkiye'ye, ülkemize ve milletimize zarar vermeyi bir görev edinmistir. Türkiye, bir an önce bu ayiptan ilelebet kurtulmali, suçlular cezalandirilmalidir. Anayasa Mahkemesi, milletin beklentilerine hizli bir sekilde cevap vermelidir."

- Ahmet Sik'in açiklamalari

Türkiye Isçi Partisi (TIP) Istanbul Milletvekili Ahmet Sik'in, son açiklamalarini degerlendiren Destici, "Bir milletvekili gazi Meclis'te oturuyor, devletten maasini aliyor, devletin her türlü imkanlarindan yararlaniyor ama devleti 'katil' olarak niteleyerek yikilmasi gerektigini söylüyor. Bir devlet ve millet düsmani, nasil oluyor da TBMM'de milletvekili sifatiyla oturmaya devam ediyor?" diye sordu.

BBP Genel Baskani Destici, "Bir an önce savcilik islem yapmali, fezlekesi bekletilmeden TBMM'ye getirilmeli, dokunulmazligi kaldirilmali, hizli bir sekilde yargilanmali ve onurlu bir sifat olan milletvekilligi sifati kaldirilmalidir. Bu millet, dagda, ovada istemedigi gibi TBMM'de de terörist istemiyor. Bunlar, seri bir sekilde TBMM'den temizlenmelidir." dedi.

Kaynak: AA