Basaksehir Sosyal Inovasyonda Avrupa'ya Örnek Oluyor

Basaksehir Belediyesi, ‘Atmadan Önce Bir Kez Daha Düsün’ projesinin ardindan ‘Avrupa Için Sosyal Inovasyon’ projesi için hazirliklara basladi. Proje kapsaminda 5 ülkenin yerel yönetimleriyle birlikte 18 ay boyunca sosyal inovasyon uygulamalari, yenilikçi egitim modellemeleri ve müfredat çalismalari yapilacak.

Basaksehir Sosyal Inovasyonda Avrupa'ya Örnek Oluyor
Basaksehir Belediyesi, Avrupa’ya örnek olan sifir atik projesinin ardindan yeni bir basariya daha imza atti. Avrupa Komisyonu’nun Kovid-19 salginiyla ortaya çikan yeni ihtiyaçlar üzerine dijitallesme alaninda yaptigi çagri üzerine Basaksehir Belediyesi tarafindan gelistirilen ‘Avrupa Için Sosyal Inovasyon’ projesi, Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan kabul edildi.

203 proje arasindan seçildi

Türkiye genelinde 203 proje arasindan seçilen proje kapsaminda, 18 ay boyunca Basaksehir Belediyesi koordinatörlügünde Ispanya, Italya, Romanya, Slovakya ve Ingiltere’deki yerel yönetimlere sosyal inovasyon uygulamalarini alaninda egitimler verilecek. Ayrica egitim modellemeleri ve müfredat çalismalari yapilacak.

Tecrübeler gençlere aktarilacak

Türkiye Ulusal Ajansi’nin destegiyle hayata geçirilecek egitimler boyunca ortak ülkeler tarafindan hazirlanan proje çiktilari, iyi uygulama örnekleri, temel girisimcilik prensipleri ile egitim modülleri kitapçik haline getirilecek. Projenin gençlik topluluklarinda sosyal girisimcilige de rehberlik etmesi hedefleniyor.

Avrupa ülkelerinden sanatçilar Basaksehir’e gelecek

Proje kapsaminda kültür ve sanat alaninda da çalismalar yapilacak. Sürece iliskin aktiviteler ve yayginlastirma etkinlikleri kapsaminda Ingiltere, Romanya, Slovakya, Italya ve Ispanya’dan gelen sanatçilar, Basaksehir’de bir araya gelerek geleneksel sanatlarini icra edecek. Basaksehir’de, Avrupa’dan gelen sanatçilarin tanitimi için açik hava festivalinin yapilmasi da planlaniyor.

Kaynak: İHA