Bakan Karaismailoglu, Angola Ulastirma Bakani D'abreu Ile Görüstü

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu: 'Angola ile ulastirmanin her modunda is birligine hazir oldugumuzu vurgulamak isterim' Angola Ulastirma Bakani Ricardo Viegas d'Abreu: 'Havacilik sektöründe potansiyel olduguna inaniyoruz, bunu daha da gelistirmek istiyoruz'.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, "Angola ile ulastirmanin her modunda is birligine hazir oldugumuzu vurgulamak isterim.???????" dedi.

Karaismailoglu, konuk Angola Ulastirma Bakani Ricardo Viegas d'Abreu ile makamindaki görüsmesi öncesinde yaptigi açiklamada, Angola'yi, bölgesinde ve Afrika genelinde barisin ve istikrarin savunuculugunu yapan lider ülke olarak gördüklerini bildirdi.

Ulastirma ve altyapi alaninda bir ilk olan bu ziyaretin ülkeler arasindaki iliskilere önemli katki saglayacagina yürekten inandigini dile getiren Karaismailoglu, Angola Cumhurbaskani'nin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in davetine icabetle temmuz ayi sonunda Türkiye'ye gerçeklestirmesi planlanan ziyareti öncesinde bir araya gelinmesinin önem tasidigini söyledi.

Bu ziyaretlerin, ülkeler ve halklar arasinda mevcut ekonomik ve kültürel iliskilerin bugüne kadar hiç olmadigi hizda ilerlemesine imkan verecegini ifade eden Karaismailoglu, "Angola'nin, özellikle ulastirma altyapisini gelistirme hususunda stratejik öneme sahip projeleri takdire sayandir. Angola ile ulastirmanin her modunda is birligine hazir oldugumuzu vurgulamak isterim.???????" diye konustu.

- Denizcilik anlasmasi önerisi

Bakan Karaismailoglu, liman isletmeciligi alaninda bilgi ve tecrübe paylasimina hazir olduklarini, özel sektörün is birliklerini de desteklediklerini belirterek "Denizcilik alaninda da mevcut potansiyeli, ortak faaliyetlere dönüstürmek ve iliskilerimizin hukuki çerçevesini çizmek üzere bir denizcilik anlasmasi imzalanmasini öneriyorum." ifadesini kullandi.

Demir yolu altyapisi alaninda kapsamli yatirim portföyü oldugunu memnuniyetle ögrendiklerini anlatan Karaismailoglu, Angola'nin limanlardan doguya dogru ve ötesine, sinir komsulari Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne, Zambiya'ya ve Namibya'ya baglanti saglayacak çok önemli demir yolu projelerinin yapimi öncesindeki süreçte ve insasinda uluslararasi alanda deneyimli Türk firmalarinin yer almasindan memnuniyet duyacaklarini vurguladi.

- "Angola'nin altyapisinin gelisimi için is birligine haziriz"

Karaismailoglu, Türkiye'nin, Afrika ülkeleriyle siyasi, ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel alanlardaki iliskilerinin gelistirilmesine büyük önem atfettigine isaret ederek sunlari kaydetti:

"Angola ile iliskilerimizde, Sayin Cumhurbaskanimizin da her firsatta ifade ettikleri gibi Türkiye olarak, varlik gösterdigimiz her ülkede birlikte kazanma esasina göre hareket ediyoruz. Ülkemiz, önemli bir reform ve yeniden yapilanma sürecinde bulunan Angola'nin altyapisinin gelisimi için ihtiyaç duyabilecegi tüm alanlarda, Afrika kitasinda ve dünyada genis tecrübeye sahip özel sektörüyle is birligine hazirdir."

- "Türkiye ile daha çok is birligi yapmak istiyoruz"

Konuk bakan d'Abreu da Türkiye'nin ulastirma sektöründe güçlü oldugunu belirterek "Biz Türkiye ile daha çok is birligi yapmak istiyoruz. Bunun için havacilik sektörü çok önemli. Bu sektörde potansiyel olduguna inaniyoruz, bunu daha da gelistirmek istiyoruz." diye konustu.

Türkiye'nin demir yollarina büyük yatirimlar yaptigina dikkati çeken d'Abreu, kendilerinin de bu sektöre bagli yatirimlari artirmak istediklerini kaydetti.
Kaynak: AA