ASÜ'de Engelsiz Kütüphane Teknolojik Altyapisiyla Dikkat Çekiyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, hayata geçirilen Engelsiz Kütüphanenin gerek kaynaga erisim gerekse kaynaklari engel durumuna özel biçimlerde kopyalama bakimindan çok önemli islevlere sahip oldugunu söyledi.

ASÜ'de Engelsiz Kütüphane Teknolojik Altyapisiyla Dikkat Çekiyor
Rektör Sahin, Ahiler Kalkinma Ajansi (AHIKA) Genel Sekreteri Bekir Varol ile birlikte AHIKA is birligi ile kurulan “Engelsiz Bilgiye Bagimsiz Erisim Projesi” kapsaminda kurulan ASÜ Engelsiz Kütüphaneyi inceledi. Prof. Dr. Sahin, ASÜ’nün engelleri ortadan kaldirmak adina etrafli çalismalar ürettigini söyledi.

Sadece kütüphane bazinda degil diger alanlarda da oldukça önemli isler basardiklarini dile getiren Prof. Sahin, “Kisa süre önce, sadece 114 üniversitenin basvuruda bulunabildigi ve engelsiz kampüs konusunda basarili olanlarin ödüllendirildigi törende ASÜ Türkiye ikincisi oldu. Bu konuda iyi isler ortaya çikardik ancak ödevlerimiz çok. Daha çok çalismamiz ve yaptigimiz isleri daha rafine bir hale getirmemiz lazim. Bunun için samimiyetle çalismayi sürdürüyoruz. Önümüzdeki yillarda engellilerle alakali yine güzel isler yapmaya devam edecegiz” dedi.

Engelsiz Kütüphanenin alanindaki iyi örneklerden birisi oldugunu ve teknolojik donatilariyla dikkat çektigini dile getiren ASÜ Rektörü Sahin, “Çalismanin bir boyutu kamu hizmeti ve bu bakimdan son derece önemli. Ancak öte yandan bu gibi çalismalar dua almaya da vesile. Projenin hayata geçmesine katkilarindan dolayi AHIKA yöneticilerine bir kere daha tesekkür ediyoruz. Is birligi içinde güzel isler yapma gayretindeyiz” ifadelerini kullandi.

ASÜ Engelli Ögrenci Birim Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Önder Islek de Engelsiz Kütüphanedeki cihazlarin Türkiye’de az sayida üniversitede oldugunu, pek çok köklü üniversitede dahi böylesi kapsamli bir cihaz altyapisinin bulunmadigini belirtti.

Yapilan açiklamalarin ardindan kaynaklari dinlemeye, dokümanlari braile alfabesine çevirmeye ve çogaltmaya, ders materyallerini ölçek olarak büyütmeye ve renklendirmeye imkan taniyan cihazlar tanitildi. Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Engin Deligöz, Spor ve Saglik Alaninda Ihtisaslasma Koordinatörlügü ve Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Baskanligi yöneticilerinin de katildigi etkinlik, Spor Kütüphanesinin gezilmesi ve istisare toplantisinin ardindan tamamlandi.
Kaynak: İHA