AK Parti'li Aydemir, Ahmet Sik'a, 'Devleti Yikmaya Gücünüz Yetmez' Diye Tepki Gösterdi

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, Türkiye Isçi Partisi (TIP) Istanbul Milletvekili Ahmet Sik'in son açiklamalarina yönelik, "Bu devleti yikmaya hiçbirinizin kudreti, gücü yetmez." dedi.

Aydemir, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, muhalefetin, gerçekleri görmek istiyorsa sahadaki resimlere bakmasi gerektigini söyledi.

Muhalefetin TÜIK verilerine yönelik elestirilerine isaret eden Aydemir, "Gidin fabrikalarda üretilen mallari, orta yere konan hizmetleri görün. Bununla, siz de bu vatanin bir mensubu olarak iftihar edin." diye konustu.

Aydemir, muhalefetin "Filistin'de katledilenleri gündeme getiriyor, Türkiye'dekileri gündeme getirmiyorsunuz" iddiasina, "Türkiye'deki katliamlari biz gündeme getiriyoruz. Filistin'deki sehit çocuklarla, teröristleri es deger tutan milletvekili olan zata söylüyorum; Kürtlerin hakkini korusun. Kürtlere zulmetmesinler." karsiligini verdi.

TIP'li Ahmet Sik'in son açiklamalarini degerlendiren Aydemir, söyle devam etti:

"Sen bu devleti tanimiyorsun. Cahil, nadan adam. Bu devlet, 5 bin yillik bir devlet. Senin aga babalarin çok ugrasti tarih boyunca. Bu devleti yikmaya hiçbirinizin kudreti, gücü yetmez. Özellikle CHP ile ortak olan IYI Parti'li kardeslerime sesleniyorum; ben sizin kumasinizi biliyorum. Içinize sinmiyor bu. 'Devleti yikalim' diyenlerle ortak nasil olursunuz? Milletin büyük tepkisi var. IYI Parti'ye oy veren seçmenler, bize ulasiyorlar. Su hakikatleri görün lütfen, bunlara karsi tepkinizi koyun. Meclis'te yer almis bir ismin, 'Devleti yikacagiz' gibi bir kayit düsmesi, bunlarin vatana ihanetinin çok aleni hal almasidir. Kiniyoruz."

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in, Sik için, cezaevinden çiktiginda, sosyal medya hesabindan "Hos geldin" mesaji yayimladigini ifade eden Aydemir, "Simdi onun gözü aydin olsun." dedi.

Aydemir, "CHP, o 'devleti yikacagiz' diyen adamla ortak. O halde seçmenler, 'Biz kiminle ortagiz, kimin yaninda duracagiz' diye bir baksinlar. Milletimizin sagduyusuna inaniyorum. Onlara dönük esasli bir demokrasi sillesi atacaklarini biliyorum." yorumunu yapti.

Kaynak: AA