ADÜ Veteriner Fakültesi Mezuniyet Ve Mesleki Yemin Töreni Gerçeklesti

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi 2020-2021 Yili Egitim-Ögretim Dönemi Mezuniyet ve Mesleki Yemin Töreni, 3 Haziran 2021 tarihinde gerçeklesti.

ADÜ Veteriner Fakültesi Mezuniyet Ve Mesleki Yemin Töreni Gerçeklesti
Törene, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Aydin, Genel Sekreter Yardimcisi Erdal Mese, Tarim ve Orman Il Müdür Yardimcisi Hamit Eray Yesilçayir, Hayvan Sagligi Sube Müdürü Aydin Tari, Veteriner Hekim Ahmet Gezman , Aydin Veteriner Hekimler Odasi Baskani Cemil Sahin, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.



"Fakültemiz 2020 yilinda ilk 4’teki konumu ile önemli bir yere sahiptir"

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan programda açilis konusmasini yapan Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cavit Kum, “Fakültemiz, ülkemizde bulunan aktif 29 Veteriner Fakültesi içerisinde 2020 yilinda ilk 4’teki konumu ile önemli bir yere sahiptir. Ögretim elemani basina düsen ögrenci sayisi, genç ve dinamik yapisi, tasidigi vizyonu ve misyonu ile siz ögrencilerimizle birlikte tüm akademik ve idari kadrosuyla bütünlesik, birlestirici, katilimci bir egitim-ögretim programini kendisine hedef edinmistir. 1992 yilinda kurulan Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi 23 yildir araliksiz verdigi mezunlari ile Veteriner Hekimligi camiasina katkilarini ve desteklerini sunmaya devam etmektedir" dedi.



"Yenilikleri ögreniniz, kendinizi sürekli gelistiriniz ve bunlari paylasiniz"

Basarida en önemli etkenin egitimin sürekliligini yerine getirebilmek olduguna vurgu yapan Prof. Dr. Cavit Kum, “Sevgili genç meslektaslarim, bugün burada veteriner hekim olma yolunda adim atmis bulunmaktasiniz. Sizleri yakindan izleyen hocalariniz olarak, her birinizin güçlü kisilige, yeterli mesleki bilgi ve beceriye sahip oldugunuzu biliyoruz, bunlarla övünüyoruz. Aldiginiz diplomalar ile her sey bitmis, her sey çözümlenmis degildir. Onlar basari kapisinin sadece birer anahtaridir. Bilgi paylasildikça büyür. Bu anlamda özellikle meslegimizin paydaslarinin dogru bilgilere ulasmasina vesile olunuz. Yenilikleri ögreniniz, kendinizi sürekli gelistiriniz ve bunlari paylasiniz” diye konustu.



"Mesleginizde önemli bir baslangica imza atiyorsunuz"

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Sevgili ögrencilerim emeklerinizin karsiliginda geldiginiz ülkemizin en güzide okullari arasinda bulunan fakültemizde bugün yemin ederek mesleginizde önemli bir baslangica imza atiyorsunuz. Türkiye’de diplomanizla sizlere çok büyük avantajlar sunan ve ülkemizde bir elin parmaklarini geçmeyecek ayricaliklara sahip fakültemizde bu büyük mutlulugu sizlerle birlikte yasamak bizler için de tarifsiz bir mutluluk” dedi.



"Çitayi daima en yukariya tasimaya devam edecegiz"

Üniversitemizin, Ülkemizin yükselen degeri olduguna vurgu yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Sürekli gelisen üniversitemizde, gelecegi insa ettigimiz kiymetli ögrencilerimiz ile durmadan ve yorulmadan çalismaya, çitayi daima en yukariya tasimaya devam edecegiz. Arkamizdaki büyük egitim ordusuyla, ülkemiz ve milletimiz için çalismaya devam edecegiz. Kiymetli ögrencilerim, egitim burada bitmedi, burasi bir baslangiçti. Hangi alanda çalisirsaniz çalisin burada aldiginiz temeli sürekli güncelleyeceksiniz. Bundan sonraki süreç için kendinize uygun ve dogru hedefler koyun. Sizler ülkemizin gelecegini insa edecek, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye birakacak nesilsiniz" dedi.



Aydin Veteriner Hekimler Odasi Baskani Cemil Sahin, genç mezunlarin keyifli ve kutsal bir egitim dönemini basariyla tamamladiklarini belirterek, “Degerli meslektaslarim dünyada hem çevre sagligina hem hayvan sagligina hem gida sagligina hem de halk sagligina birebir dokunan baska bir meslek yoktur. Dolayisiyla bizim meslegimiz dünyanin en kutsal meslegidir. Buna inanin ve bu düstur ile mesleginizi sürdürün" ifadelerini kullandi. Genç mezunlara birlik ve beraberlik içinde çalismalari tavsiyesinde bulunan Sahin, “Yolunuzun açik, vicdaninizin her daim yoldasiniz olmasini temenni ediyorum. Mezuniyetiniz sizler ve vatanimiz için hayirli olsun” dedi.



"Ülkemize, insanliga ve hayvan sagligina hizmet etme zamani"

2019-2020 Egitim-Ögretim Dönemi birincisi Tugrul Kirkkulak, konusmasinda, “Degerli hocalarim ve meslek büyüklerim egitim hayatim boyunca sizlerden çok sey ögrendim, gerek mesleki anlamda gerekse kisiligimin gelismesinde bana çok sey kattiniz. Sizlerin sayesinde kendime ve mesleki bilgilerime daha çok güveniyor, gelecegime daha güvenle bakiyorum. Biliyorum ki tüm meslek yasamimizda bizlerin yaninda olacaksiniz çünkü bizler bu bilgileri kullandikça sizleri yanimizda hissedecegiz. Simdi ülkemize, insanliga ve hayvan sagligina hizmet etme zamani. Atatürk ilkelerinden ayrilmadan ülkemize ve milletimize yararli hekimler olacagiz” diye konustu ve yas kütügüne plaketi çakildi.

2020-2021 Yili Egitim Ögretim Dönemi birincisi Muhammed Albayrak, “Degerli hocalarim sizlerin katkisi üzerimizde çok büyük. Bugünden itibaren meslek hayatimiza basliyoruz. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonrada meslek hayatimizda karsilasacagimiz sorunlarda desteklerinizi esirgemeyeceginizi biliyor ve veteriner hekimligi meslegini çok daha iyi yerlere tasiyacagimiza bütün kalbimle inaniyorum. Veteriner Fakültesi birlik olmaktir sloganiyla çiktigimiz bu yolda asla ümitsizlige kapilmadan birlik ve beraberlik içinde bugünden itibaren kutsal bir meslegin sorumlulugunu tasiyarak meslegimizi icra edecegiz" ifadelerini kullandi ve yas kütügüne plaketi çakildi.

Konusmalarin ardindan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Aydin, Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cavit Kum, Aydin Veteriner Hekimler Odasi Baskani Cemil Sahin dönem birinci, ikinci ve üçüncüsüne basari plaketlerini ve meslek rozetlerini sundu.

2020-2021 Yili Egitim-Ögretim Dönemi mezunlarina basari belgeleri ile meslek rozetlerinin, ögretim üyeleri tarafindan sunulmasi ve kep atma ile tören sona erdi.
Kaynak: İHA