Adim Adim Gezdigi Dogada 150 Tür Kelebegi Fotograflamayi Basardi

Malatya’da yasayan fotograf tutkunu Hüseyin Koç, adim adim gezdigi dogada 150 tür kelebegi fotograflamayi basardi.

Adim Adim Gezdigi Dogada 150 Tür Kelebegi Fotograflamayi Basardi
Malatya’da yasayan 58 yasindaki Hüseyin Koç, 40 yildir fotograf tutkusundan vazgeçemiyor. Uzun yillar fotograf stüdyosu da isleten Koç, yaklasik 5 yildir dogada kelebekleri fotografliyor. Koç, bacaklarinda meydana gelen damar tikanikligi sonrasi stent takilmasina ve ilerleyen yasina ragmen uzun yürüyüsler yaparak essiz fotograflar çekebilmek için kelebekleri ariyor. Malatya’da yasayan 186 tür kelebekten 150’sini fotograflayan Koç, geriye kalan 36 türü fotograflamak için büyük çaba harciyor.

“Çektigim fotograflar begeni aliyor”

Fotograflarinin büyük begeni aldigini belirten Koç, “Meslegim fotografçilik, 40 yildir bu isle ugrasiyorum. Stüdyoyu biraktiktan sonra doga fotografçiligina basladim. Kelebek fotograflari çekiyorum. Malatya’da tespit edilen kelebek türü 186 adet. Bunun 150 tanesini çektim, 36 tür eksigim var. Onu tamamlamaya çalisiyorum. Doga hayattir, dogada her sey mevcut. Vazgeçmek mümkün degil. Malatya’da endemik kelebek türlerimiz var. Bunun için Istanbul’dan, Ankara’dan, Izmir’den ve çesitli illerden gelip Mezopotamya çok gözlüsü diger adiyla dama kelebegini çekip giden arkadaslarimiz var. Bir gün arkadaslarla gezmeye çiktik, dag tas geziyoruz. Kelebek rastladi, çektik. Sonucunu görünce artik kelebekten vazgeçmedik. Malatya’da kelebek fotografçiligi yapan arkadaslarimiz da var. Sirf kelebek üzeri çekim yapiyorlar. Çevremdeki insanlar sergi açilmasini istiyorlar, bende Malatya’da sergi açmak istemiyorum. Çektigim fotograflar begeni aliyor” ifadelerini kullandi.

Fotograf tutkusu engel tanimiyor

Bacaklarinda stent takili olmasina ragmen kelebekleri fotograflamaktan vazgeçemedigini belirten Koç, “Bacaklarimda damar tikanikligi var, 3 tane stent takildi. Zor olmuyor, yürüdükçe açiliyorsun. Zaten doktorlar damar tikanikligi için en büyük ilacin yürümek oldugunu söylüyor. Yeri geliyor 15 km yürüdügüm oluyor. Zor olmuyor çünkü çektigin isin neticesini iyi bir sekilde alirsan zorluk yasamiyorsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA