YÖK'ten 7 Yeni Doktora Ve Yüksek Lisans Programina Onay

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Rektörlügü tarafindan, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskanligi’na yapilan yeni lisansüstü programlarinin açilmasi yönündeki teklif kabul edildi. Kararin ardindan üniversite bünyesinde 2021-2022 akademik dönemi itibariyle 7 farkli doktora ve yüksek lisans programinin daha egitimi baslatilacak.

YÖK'ten 7 Yeni Doktora Ve Yüksek Lisans Programina Onay
BUÜ Rektörlügü’nün yil içerisinde YÖK’e yaptigi yeni yüksek lisans programlarinin açilmasi teklifi YÖK Baskanligi tarafindan uygun görüldü.

Haziran ayi içerisinde gerçeklestirilen YÖK Yürütme Kurulu toplantisinda alinan kararlar ile BUÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde disiplinlerarasi Türk Dünyasi Müzikleri Anabilim Dali kurularak disiplinlerarasi Türk Dünyasi Müzikleri Tezli Yüksek Lisans Programi açilmasi, Erken Çocuklukta Ahlâk ve Degerler Egitimi Anabilim Dali kurularak disiplinlerarasi Erken Çocuklukta Ahlak ve Degerler Egitimi Tezsiz Yüksek Lisans Programi açilmasi ve yine Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde disiplinlerarasi Göç Arastirmalari Anabilim Dali kurularak disiplinlerarasiGöç Arastirmalari Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programi açilmasi uygun görüldü.

Gerçeklestirilen toplantida BUÜ Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ise disiplinlerarasi Biyoteknoloji Anabilim Dali kurularak disiplinlerarasi Biyoteknoloji Doktora Programi açilmasi, disiplinlerarasi Hibrid ve Elektrikli Tasitlar Anabilim Dali kurularak disiplinlerarasi Hibrid ve Elektrikli Tasitlar Tezli Yüksek Lisans Programi açilmasi, disiplinlerarasi Eklemeli Imâlat Anabilim Dali kurularak disiplinlerarasi Eklemeli Imalat Tezli Yüksek Lisans Programi açilmasi ve Peyzaj Mimarligi Doktora Programi açilmasina da onay verildi.

Alinan kararlar ve açilacak yeni bölümler hakkinda degerlendirmede bulunan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, üniversitenin hedefleri dogrultusunda gerekli akademik ve bilimsel alt yapinin tamamlanmasi için yogun bir çaba sarf ettiklerini vurguladi. Akademik çesitliligin arttirilmasi ve ögrencilerin is dünyasina daha donanimli bir sekilde hazirlanmasi maksadiyla yüksekokul, fakülte ve enstitülerdeki egitim programlarini çesitlendirdiklerini aktaran Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, “Bursa Uludag Üniversitesi yönetimi olarak hangi alanda olursa olsun ‘daha iyisini’ yapabilmeyi arzu ediyoruz. Degisen dünya ve gelisen teknolojik atilimlara ragmen bizler ayni egitimleri vermeye devam edemeyiz. Bu dogrultuda akademik alt yapimizi ve egitim programlarimizi güncelleme ihtiyaci hissediyoruz. Is dünyasindan gelen talepler dogrultusunda yeni bölümler ve programlar açmaya gayret ediyoruz. Diger yandan ögrencilerimizi de mezuniyet sonrasina en iyi sekilde hazirlamak istiyoruz. Iste bu hedefle 7 yeni farkli program açilmasi için YÖK Baskanligimiza yazi yazdik. Tekliflerimiz kabul edildi. Vakit kaybetmeden gerekli alt yapilarin olusturulmasi noktasinda hazirliklara basladik. 2021-2022 akademik yilinda bu programlari hazir hale getirmis olacagiz ve ögrenci alimlarina baslayacagiz. Hepimiz için hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA