Teknopark Istanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Bu Yil Da Ögrencilerini Bekliyor

Teknopark Istanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: 'Siber güvenlik artik tüm dünyanin üzerinde titizlikle durdugu bir alan haline geldi. Devletlerin verilerinin güvende olmasi büyük öneme sahip bir konu olarak dikkati çekiyor' 'Ülkemiz su anda da siber güvenlik alaninda güçlü ve dünyada en tepede sayilacak ülkeler arasina girecek konumdayiz' 'Teknopark Istanbul olarak yüzdelik dilime girmis basarili ögrencilerimizi lisemizde agirlamaya hazirlaniyoruz. Ögrencilerimiz lisemizde siber güvenlik alaninin birçok farkli dalinda kaliteli egitim alma firsatina sahip olacak'

Teknopark Istanbul'un alaninda ilk siber güvenlik mesleki lisesi Teknopark Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yil da basarili ögrencilere ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor.

Teknopark Istanbul'dan yapilan açiklamaya göre, Türkiye'nin ilk Siber Güvenlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yerli siber güvenlik ekosisteminin gelisimine ve siber güvenlik alandaki yetismis insan gücü açigini kapatmaya odaklaniyor.

Lisenin, Liselere Geçis Sistemi (LGS) tercih kilavuzu açiklandiktan sonra ögrenciler için önemli tercih seçenekleri arasinda yer almasi bekleniyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Teknopark Istanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, siber güvenligin artik tüm dünyanin üzerinde titizlikle durdugu bir alan haline geldigini belirterek, devletlerin verilerinin güvende olmasinin büyük öneme sahip bir konu oldugunu aktardi.

Türkiye'nin su anda da siber güvenlik alaninda güçlü ve dünyada en tepede sayilacak ülkeler arasina girecek konumda oldugunu vurgulayan Topçu, sunlari kaydetti:

"Ancak yerli teknolojilerimizin daha da fazla gelismesi ve dünyaya ihraç edilebilir konuma gelmesi gerekiyor. Sektörde nitelikli uzman açigi da her geçen gün artiyor. Bu noktadan hareketle Teknopark Istanbul olarak Türkiye'nin ilk ve tek siber güvenlik meslek lisesine ev sahipligi yapiyoruz. Her yil oldugu gibi LGS sinavlarina girmis ögrencilerimiz lise tercihi yapacaklar. Teknopark Istanbul olarak yüzdelik dilime girmis basarili ögrencilerimizi lisemizde agirlamaya hazirlaniyoruz. Ögrencilerimiz lisemizde siber güvenlik alaninin birçok farkli dalinda kaliteli egitim alma firsatina sahip olacak.

Öte yandan Teknopark Istanbul MTAL, siber güvenlik özelinde çalisan firmalarla bir arada olmasi nedeniyle burada yetisen ögrencilerimiz için oldukça verimli bir lise konumunda. Yeni dönemde de lisemizi tercih eden gençlerimizi Teknopark Istanbul'un Kuluçka Merkezi Cube Incubation'da faaliyet gösteren firmalarimizla birçok uygulamada bir araya getirmeye devam edecegiz. Meslek lisemiz ile ülkemizde yerli ve milli teknolojilerle donatilmis bir siber güvenlik ekosisteminin olusmasina katki saglayacagimiza inaniyoruz."

- Basarili ögrenciler tarafindan tercih ediyor

Verilen bilgiye göre, 2020-2021 egitim ve ögretim yilinda Teknopark Istanbul yerleskesi içerisinde faaliyetlerine baslayan Teknopark Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, daha ilk yilinda Liselere Geçis Sistemi (LGS) Sinavi'nda yüzde 1'lik dilimden ögrenci alan meslek liseleri arasina girmeyi basardi.

LGS'de basarili olan ögrencilerin tercih ettigi liseye geçtigimiz dönem, yüzdelik dilimleri 0,47 ile 5,41 arasinda degisen 30 ögrenci kabul edildi.

Böylece Teknopark Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Istanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte en basarili yüzde 1'lik dilimden ögrenci alan meslek liseleri arasina katildi.

Türkiye'nin ilk siber güvenlik lisesi Teknopark Istanbul MTAL, 30 Haziran’da baslayacak tercih döneminde de siber güvenlik alaninda uzmanlasmak isteyen ögrencileri kabul edecek.

- Siber güvenlik ekosistemine uzman personel yetistiriyor

Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi olma özelligine sahip Teknopark Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, egitim kalitesiyle siber güvenlik ekosisteminin gelisimini yetistirdigi uzmanlarla saglamayi hedefliyor.

Basarili ögrenciler tarafindan tercih edilen Teknopark Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin teknik programinda bilisim teknolojileri ag isletmenligi ve siber güvenlik dallarinda egitim veriliyor.

Teknopark Istanbul MTAL, Türkiye'nin Ar-Ge üssü konumunda yer alan Teknopark Istanbul bünyesinde yer aliyor.

Tercih döneminde ögrencileri ortaögretim merkezi yerlestirme sinavi LGS puani ve tercihlerine göre kabul ediyor.

Ilk yilinda 30 ögrenci alan MTAL, Ingilizce hazirlik sinifiyla birlikte 5 yil boyunca yatili olarak siber güvenlik odakli bir egitim sunuyor.

Sizma testi, adli bilisim, yapay zeka ve siber tatbikat laboratuvarlari da bulunan lisede egitim görecek ögrencilere, Teknopark Istanbul basta olmak üzere, siber güvenlik faaliyeti yürüten firmalarda genis staj imkanlari sunuluyor.

Savunma Sanayii Baskanligi tarafindan desteklenen lisede, Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskanligi’nin da okul insaati tamamen bittiginde sinif atölye kurulumu, ögretmenlere mesleki hizmet destegi, mevcut ögrencilerin yetkinliklerine göre egitim verilmesi ve mezun ögrencilere kariyer firsati gibi konularda destek vermesi bekleniyor.

Ögrenciler, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesine üye firmalarda özel atölye çalismalarinda egitim alabiliyor ve uzmanlasmak istedikleri alani kesfetmeleri adina bilisim teknolojileri firmalarina teknik geziler yapabiliyor.

Kaynak: AA