Saadet Partisi Genel Baskani Karamollaoglu, Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'(Kamuda tasit sayisinin azaltilmasi tedbiri) Insallah sözlerinde dururlar. Biz bunu yeni söylemiyoruz, 18 yildir söylüyoruz ama bu yetmez' '(Iki kardesin istismarina iliskin dava) Adalet mekanizmasinin hele de çocuklarla ilgili meselelere yaklasirken çok daha duyarli olmalari icap eder'

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, Cumhurbaskanliginin tasarruf tedbirleri genelgesindeki kamuda tasit sayisinin yüzde 20 azaltilmasi tedbirine iliskin, "Insallah sözlerinde dururlar. Biz bunu yeni söylemiyoruz, 18 yildir söylüyoruz ama bu yetmez." dedi.

Karamollaoglu, partisi genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda, gündemi degerlendirdi.

Türkiye'de her geçen gün adalet kurumu ve adalete olan güvenin biraz daha örselendigini savunan Karamollaoglu, "Mafya, siyaset ve medya üçgeninde ortaya atilan iddialar, hukuksuz ve karanlik isler, güç ve suç ortakliklari artik mide bulandirici bir hal almistir. Esas endise verici ve üzücü olan bu kadar kirli ortakliklarin ortaya saçilmasi karsisinda kimsenin kilinin kipirdamamasidir. Elbette yetkililerden bahsediyorum. Yönetim, adalet mekanizmasi bunlarin üzerine gitmek zorundadir." diye konustu.

Karamollaoglu, Anayasa Mahkemesi Baskani Zühtü Arslan'in "Mahkemelerin adalet arayisina cevap veremedigi yerde hukuk disi arayislarin ortaya çikmasi kaçinilmazdir." açiklamasini çok anlamli ve kiymetli gördügünü dile getirdi.

Resmi Gazete'de yayimlanan "tasarruf tedbirleri" genelgesinde yer alan kamuda tasit sayisinin azaltilmasi konusunu degerlendiren Saadet Partisi lideri Karamollaoglu, söyle konustu:

"Insallah sözlerinde dururlar. Biz bunu yeni söylemiyoruz, 18 yildir söylüyoruz ama bu yetmez. Bu söyledikleri, bunlarin bir seyin farkina vardiklarinin isareti ama yüzde 20 azaltmayla bu bitmez. Siz gitmissiniz lüzumsuz olarak 1000 araba kiralamissiniz, yüzde 20'sini satacaksiniz. 1000'ini de sat, niye sadece yüzde 20? Yeni arsa alinmayacak, çok güzel bir sey. Mevcut aldiginiz arsalari da dogru degerlendirmesini bilin."

Temel Karamollaoglu, Antalya Elmali'daki iki kardesin istismarina iliskin davayla ilgili de "Adalet mekanizmasinin hele de çocuklarla ilgili meselelere yaklasirken çok daha duyarli olmalari icap eder." degerlendirmesini yapti.
Kaynak: AA