(Özel) Esenyurt'ta Gündüz Vakti Korku Dolu Anlari

Esenyurt’ta alkollü oldugu ileri sürülen yabanci uyruklu sahis, 3 kadinin oldugu eve “üzerimde silah var” diyerek girdi. Kadinlar, kendilerini kilitledigi odada polise haber verirken sahis polislerin ikna etmesiyle evde çikarilip gözaltina alindi.

Edinilen bilgilere göre olay önceki gün aksam saatlerinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre süpheli sahis sokak üzerindeki bir apartmana kovalandigini söyleyerek girdi. Apartman girisinde vatandaslarla tartisan sahis daha sonra 1’nci katta biri hamile olan 3 kadinin bulundugu eve kapiyi açik görünce daldi. Üzerinde silah oldugunu söyleyen adami karsisinda gören kadinlar kendisini balkonun bulundugu odaya kilitleyerek yakinlarina ve polise haber verdi. Binanin önüne gelen polis bir süre sahisla konusup ikna ederek disari çikmasini sagladi. Sahisin polis esliginde gözaltina alinarak polis merkezine oradan da adliyeye sevk edildi.

“Polisler geldi balkona tirmandilar”

Yasananlari anlatan çevredeki esnaflardan Dogukan Irmak, “Adam içeriye girmis kadinlar varken. Polisler geldi balkona tirmandilar olmayinca itfaiyeyi de aradilar. Daha sonra adami ikna edip kapidan aldilar. Adam evde kadinlari rehin almisti. Yabanci uyrukluydu” dedi.

Olayin yasandigi anda apartmanda olan Misir uyruklu bir diger sahis ise, “Bir adam gördüm kapida. Adam elini cebine koydu silah varmis gibi. Ama silahi yoktu. Adam sarhostu. Sonra adam ilk açilan kapidan içeriye girdi kadinlarin oldugu. Kapiyi kilitledi. Sonrada polis çagirdik adami aldilar” diye konustu.

Kaynak: İHA