'Otomotivin Gelecegi Tasarim Yarismasi' Ekim Ayinda Çevrim Içi Yapilacak

Yürütme Kurulu Baskani Ömer Burhanoglu: 'Yarisma temasi, Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler. Bu kapsamda yarismada birinciye 140 bin, ikinciye 120 bin, üçüncüye 100 bin, dördüncüye 80 bin ve besinciye 60 bin lira ödül takdim edilecek'

Uludag Otomotiv Endüstrisi Ihracatçilar Birligince (OIB) bu yil 10'uncusu düzenlenecek "Otomotivin Gelecegi Tasarim Yarismasi" (OGTY) için tanitim toplantisi düzenlendi.

OIB'den yapilan açiklamaya göre, Türkiye'nin otomotivde Ar-Ge, yenilik ve tasarim merkezi olmasi ve ihracat artisina katki saglanmasi amaciyla Ticaret Bakanliginin destegi ve Türkiye Ihracatçilar Meclisi koordinatörlügünde 2012 yilindan bu yana düzenlenen, otomotiv endüstrisinden yerli yabanci çok sayida profesyonel, girisimci ve ögrenciyi bulusturan etkinlik, 18 Ekim'de çevrim içi gerçeklestirilecek.

Gelecegin otomotiv trendleri ve mobilite teknolojilerini belirleyecek yarismaya basvurular 3 Eylül'e kadar kabul edilecek.

Açiklamada, tanitim toplantisindaki konusmasina yer verilen OGTY Yürütme Kurulu Baskani Ömer Burhanoglu, otomotiv sektörünün 15 yildir üst üste ihracatta lider oldugunu hatirlatti.

Pek çok sektörle beraber çalisan otomotivin, yeni nesil is modelleri ile baglantili olmaya basladigina dikkati çeken Burhanoglu, sunlari kaydetti:

"Yarisma temasi, Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler. Bu kapsamda yarismada birinciye 140 bin, ikinciye 120 bin, üçüncüye 100 bin, dördüncüye 80 bin ve besinciye 60 bin lira ödül takdim edilecek. Toplam 500 bin lira nakdi ödüllere ek olarak, projelerin hayat bulmasi ve yeni girisimciler yetismesi için OIB’in ITÜ ARI Teknokent ile yaptigi is birligi kapsaminda, dereceye giren projelerin ITÜ Çekirdek Erken Asama Kuluçka Merkezi'nde gelistirilmesine destek olunacak. Ayrica girisimciler, sanayilesme yolunda danismanliktan prototipe, laboratuvardan sanayi ile bulusmaya kadar birçok firsattan yararlandiracak, ek olarak ITÜ BigBang sahnesinde yarismaya hak kazanacak."

Burhanoglu, ödül almaya hak kazanan 5 finalistin projeleri için patent destegi de verilecegini bildirdi.

- Yarismalarda dereceye girenler 537 kisiye istihdam sagladi

Ömer Burhanoglu, 2012'den bu yana OIB'in 4 binden fazla projeyi degerlendirdigini, 193 projeye destek oldugunu, 51 projeyi ödüllendirdigini belirtti.

ITÜ Çekirdek'ten kuluçka destegi de alan girisimcilerin yüzde 46'sinin sirketleserek toplam 537 kisiye istihdam sagladigini bildiren Burhanoglu, "Cirolari 96 milyon liraya ulasan bu girisimlerin aldigi toplam yatirim tutari ise 61 milyon lira oldu. Özellikle son 6 yildir ITÜ Çekirdek is birligimiz çok kiymetli oldu. Çünkü girisimcileri takip etmek zordu ama ITÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi ile onlara mentorlük hizmeti veriyoruz." ifadelerini kullandi.

ITÜ Ari Teknokent Pazarlama ve Is Gelistirme Direktörü Arzu Eryilmaz da dünyada artik en gelismis start-up ekosistemi olanlarin yaristigi bir dönemde olduklarini, yilda 600 girisimi kabul ettiklerini bildirdi.

Toplanti, geçen yil dereceye giren finalistlerin deneyimlerini aktarmasiyla sona erdi.
Kaynak: AA