OMÜ, 'Egitim Revizyonu'nda Ikinci Asamaya Geçti

Donanimli ögrenciler yetistirerek Türkiye’nin ihtiyaçlarini karsilayan, dünyadaki gelismeleri dikkate alarak uluslararasi rekabette ülkemizi güçlendiren bir egitim programi olusturmak amaciyla tüm birimlerde egitim revizyonu baslatan Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) yönetimi, revizyon çalismalarinda ikinci asamaya geldi.

OMÜ, 'Egitim Revizyonu'nda Ikinci Asamaya Geçti
Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Fehmi Yazici, Prof. Dr. Recep Sancak ile Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, uzaktan konferans yöntemiyle fakülte yöneticileri, programlarin bölüm baskanlari ve akademik personelin yer aldigi yaklasik 400 katilimciyla istisare ederek Egitimde Revizyonu masaya yatirdi.

Toplantinin açilisinda konusan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ondokuz Mayis Üniversitesi çagin sartlarina uygun olarak kurumsal kalitesini arttirmak ve stratejik amaçlarini gerçeklestirmek üzere sürekli iyilestirme ve gelistirme yaklasimini benimsenmesi gerektigini belirti. Rektör Ünal, bu kapsamda kurumsal kalite bilincinin yayginlasmasi ve sürdürülebilir olmasi için güçlü bir iyilestirmeye ihtiyaç oldugunu söyledi.



“OMÜ Egitimde Revizyon Kilavuzu yayinlandi”

“Üniversitenin egitimde sürekli iyilestirme yaklasimi çerçevesinde program tasarimindan mezunlarin istihdamina kadar her konuda egitim-ögretim faaliyetlerinin, önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde gerçeklestirilecek çalismalarin mahiyeti, program ve ders ögrenme çiktilari ile bu çiktilarin iliskilendirilmesi, egitimde revizyon eylem plani kontrol listesini içeren OMÜ Egitimde Revizyon Kilavuzu yayinlandik” ifadelerini kullandi.

“OMÜ’nün gelecegini yüksek bir üniversite olarak görüyoruz”

Yaklasik 6 aydir Egitim Revizyonu üzerinde çalistiklarini belirten Rektör Ünal, bu süreçte Danisma Kurulu olusturarak yaptigimiz çalismalari derleyerek mevcut durumla ilgili gelecek misyonunu ortaya koyarak bu süreci takvime bagladiklarini anlatti. Rektör Ünal, OMÜ’nün gelecegi yüksek bir üniversite olarak gördüklerinin altini çizerek güçlü bir akademik kadroya sahip oldugunu vurguladi. Konusmasinda bilginin ve teknolojik gelismelerin hizli gelistigi dünyada OMÜ olarak AR-GE çalismalarina büyük önem verdiklerini belirten Rektör Ünal, egitim revizyonun bu süreci desteklemesi açisindan önemli oldugunu söyledi.



“Ilerleyen süreçte biz de güçlü bir marka degerini hep birlikte basaracagiz”

Rektör Ünal, “Egitim Revizyonu’nun üniversitemizin marka degerine katki saglamasini istiyoruz. Ayni zamanda bütün programlarimizin egitimde ayni basariyi yakalamasini istiyoruz. Orta Dogu Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Istanbul Teknik Üniversitesi nasil güçlü marka ise ilerleyen süreçte biz de güçlü bir marka degerini hep birlikte basaracagiz” dedi.



“Düsüncesi, ideolojisi ve cinsiyeti ne olursa olsun biz bir ailenin bireyleriyiz”

Duygu birligi ve hedef birligi saglayarak basariya ulasacaklarini söyleyen Rektör Ünal, “Akademik personelin düsüncesi, ideolojisi ve cinsiyeti ne olursa olsun biz bir ailenin bireyleriyiz birbirimize saygi duymak zorundayiz. Hepinizin birikimlerini kullanmak ve bunun ögrencilerimize ve idari personelimize yansimasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Topluma verdikleri sözü yerine getirmek için egitimde revizyonu ilmek ilmek dokunan bir süreç olduguna dikkat çeken Rektör Ünal, ekonomik olarak bu sürece gerekçe bulmayacaklarini ve Üniversite’nin imkânlarini kullanacaklarini söyledi.



“Hep birlikte elimizi tasin altina koyarsak bu süreç bizi mutlu edecek”

Rektör Ünal söyle devam etti: “Hep birlikte elimizi tasin altina koyarsak bu süreç bizi mutlu edecektir. 2022 yilinin Eylül ayina kadar bütün birimlerin akreditasyona hazir olmasini istiyoruz. Bu yili bir deneme yili olacak. Bu dönemde sizlerden gelecek geri bildirimler revizyon çalismalarinin basariya ulasmasinda oldukça degerli.”

Rektör Prof. Dr. Ünal’in konusmasinin ardindan online toplantida yönetici ve akademisyenler, fikir, izlenim, talep ve degerlendirmelerini paylasti. Bulusma genel degerlendirmenin ardindan sona erdi.

Egitimde Revizyon Kilavuzu

Fakülte bazli yapilan degerlendirme toplantilarindan hareketle üniversite genelinde egitimde güncelleme çalismalari gerçeklestirilmesi sürecinde sistematik bir akisin takip edilmesi maksadiyla Egitimde Revizyon Kilavuzu hazirlandi.

Egitim-ögretimle ilgili tüm revizyon çalismalarinin yer aldigi 22 sayfalik “Egitimde Revizyon Kilavuzu”; yönetsel yapi, yapilacak çalismalar, ders ögrenme çiktisi, program çiktilari, ders ögrenme çiktilari ile program çiktilarinin (yeterliklerinin) iliskilendirilmesi, egitimde güncelleme eylem plani kontrol listesi ve süreç takvimi olmak üzere 7 bölümden olusuyor.
Kaynak: İHA