NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ile Irak Basbakani Kazimi Brüksel'de Görüstü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, Belçika'nin baskenti Brüksel'deki NATO karargahinda bir araya geldi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ile Irak Basbakani Kazimi Brüksel'de Görüstü
NATO'dan yapilan açiklamaya göre, Stoltenberg ile Kazimi Irak güvenlik kurumlarinin ve güçlerinin terörle mücadelesine yardim etmek için egitim ve danismanlik görevi bulunan NATO Irak Misyonu'nun kaydettigi ilerlemeyi görüstü.

Stoltenberg, NATO ile Irak hükümeti arasindaki "mükemmel" is birligine vurgu yapti ve Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DEAS'in yeniden güç kazanmasini engelleme çabalarindan özgüyle bahsetti. Ikili ayrica bölgedeki güvenlik durumuyla Irak'ta yapilacak seçimleri de ele aldi.

Basbakan Kazimi, NATO üyelerinin temsil edildigi Kuzey Atlantik Konseyi toplantisina da katildi. Kazimi burada NATO müttefikleri ve NATO Irak Misyonu'nda yer alan Avustralya, Finlandiya ve Isveç'in temsilcilerine hitap etti.

NATO, Irak hükümetinin talebi üzerine subat ayinda Irak'taki misyonunu kademeli genisletme karari almisti. Genisleme kapsaminda Irak'in Bagdat ve Bagdat disindaki daha fazla güvenlik kurumu ile askeri egitim tesisinde egitim faaliyetlerinin artirilacagi açiklanmisti.

Kaynak: AA