HKÜ, Gelecegin En Donanimli Makine Mühendislerini Yetistirecek

Son zamanlarda Havacilik ve Uzay Bilimleri gibi yeni kurdugu fakültelerle yatay büyümeye önem veren Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), mevcut fakültelerini de yeni ve güncel bölümlerle zenginlestirerek dikey gelismesini sürdürüyor. Bu kapsamda, Mühendislik Fakültesi’nin bünyesindeki Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Insaat ve Yazilim Mühendisligi programlarina bu yil mühendisligin temel bölümlerinden biri olan Makine Mühendisligi’ni de ekleniyor.

HKÜ, Gelecegin En Donanimli Makine Mühendislerini Yetistirecek
Ilk defa ögrenci kabul edecek olan “Makine Mühendisligi Bölümü”, 4 yillik lisans programi olarak 2021 yili Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’ndan (YKS) sonra kayit yaptiracak ögrencileri ile yeni egitim-ögretim yilina baslayacak. Bu yil 20 tam burslu ögrenci kabul edilecek Makine Mühendisligi bölümünü ilk 3 tercihe yazarak ilk 3 sirada yerlesen ögrencilere; belli sartlari not ortalamasi ve benzeri yerine getirdikleri ve ilgili isyeri kurallarini sagladiklari takdirde, mezun olduklarinda dogrudan alanlarinda ile baslama imkani verilecek.

Mühendislige talep artacak

Kendisi de bir mühendis olan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bu yil mühendislige her zamankinden daha fazla bir ilgi oldugunu belirterek, pandemi sürecinden sonra yatirimlarin artmasindan kaynaklanan bir talep artisi olmasini beklediklerini ifade etti.

Pandemi dönemini en iyi geçiren üniversitelerden biri olduklarini altini çizen Dereli, “2021 yili mezunlarimizi da salimen is hayatlarina ugurladik. Mezuniyet törenlerimize mezunlarimizin katilimi çok yogundu. Bin 554 mezunumuzu ve onlarin velilerini misafir ettik. Her fakülteye ayri ayri tören de yaptik. Mühendislik Fakültemizin törenine mezunlarimizdan bazilarinin katilmadigini fark ettim. Sebebini sordugumda aldigim cevap ise ilginçti. Mezunlarimizin büyük bir kisminin okul biter bitmez ise basladiklarini, dolayisiyla törene bu nedenle istirak edemediklerini söylediler. Son sinifta yapilan is yeri mesleki egitim programimiz da (CO-OP) mezunlarimizin istihdam edilebilirligini artiriyor. Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisinin açiklamis oldugu rakamlar da bunu ortaya koyuyor. Üniversitemiz mezunlari en hizli istihdam edilen ilk 20 üniversite arasinda bulunuyor” dedi.

Yeni mezun degil, ‘üç yillik makine mühendisi’ olarak mezun olacaklar

2021-2022 Egitim-Ögretim Yili’nda HKÜ Makine Mühendisligi Bölümünü tercih edecek olan ögrencilerle 4 yil boyunca nasil bir isleyis içerisinde olacaklari hakkinda bilgi veren Makine Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Ibrahim Halil Güzelbey, “Ögrencilerimizin üst düzeyde kendine güven duyarak yetismelerini saglamak en önemli amacimiz olacak. Düsünen ve sorunlara çözüm bulan bireyler yetistirmek için çaba sarf edecegiz. Dört yillik ögrenim hayatlari boyunca ilk yil temel egitimlerini alacak ögrencilerimiz, üç yil boyunca derslerimizin önemli bir kisminda proje yapacaklar. Dolayisiyla ögrencilerimiz mezun olduklarinda yeni mezun olarak degil, üç yillik makine mühendisi olarak mezun olacaklardir” diye konustu.

Kaynak: İHA