GÜNCELLEME - Ankara'da Insaat Çalismasinda Istinat Duvarinin Zarar Görmesi Nedeniyle 5 Bina Bosaltildi

Çankaya'da bir insaatin temel çalismasi sirasinda istinat duvarinin zarar görmesi sonucu çevredeki 5 bina, tedbiren tahliye edildi Insaatin müteahhidi ile taseron firma yetkilisi gözaltina alindiGÖZALTI BILGISI, APARTMAN SAKINIYLE RÖPORTAJ VE DETAYLAR EKLENDI.

Baskentte bir insaatin temel çalismasi sirasinda istinat duvarinin zarar görmesi nedeniyle çevredeki 5 bina tedbir amaçli tahliye edildi, insaatin müteahhidi ile taseron firma yetkilisi gözaltina alindi.

Çankaya ilçesi Arka Topraklik Mahallesi Orhun Sokak'ta devam eden insaatin temel çalismasi sirasinda istinat duvari zarar gördü.

Duvarin yanindaki 5 katli bina ile çevredeki 4 bina, çökme riskine karsi tedbir amaciyla bosaltildi. Riskli binalarin bulundugu yerlere güvenlik seridi çekildi. Ayrica sokaktaki dogal gaz hatti da kapatildi.

Olay yerine 112 Acil Servis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye ve polis ekipleri geldi.

Tahliye edilen 145 kisiden bazilarinin sokakta bekleyisi devam ederken bazilari da Ankara Büyüksehir Belediyesinin misafirhanesine yönlendirildi.

Temel çalismasi yapilan insaatin müteahhidi K.B. ile taseron firma yetkilisi gözaltina alindi.

Tahliye edilen bina sakini Hasan Kurtuldu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, dün yetkili kisilerle görüsüp, insaatin yanindaki binada çatlaklar olustugunu söyledigini belirtti.

Yetkililerin de kendisine, "Bina saglam, yikilmaz" dedigini ifade eden Kurtuldu, sunlari kaydetti:

"Bugün isten sonra eve geldim. Büyük bir ses vardi. Balkondan baktigimda binanin yarisi oldugu gibi gitmis asagi dogru. Müteahhidin açgözlülügü bu. Bir haftadir ufak ufak sarsintilar oluyordu. Bunu bir haftadir söyledigimiz halde müteahhit bunu dinlemedi. Daha sonra dairelerimizi terk ettik. Müteahhidi kovalayanlar oldu."

Büyüksehir ekipleri, sokakta bekleyisini devam ettiren vatandaslara çorba ikraminda bulundu.

Vatandaslarin bir kismi Ankara Büyüksehir Belediyesinin misafirhanelerine yönlendirilirken, bir kismi yakinlarinin yanina gideceklerini bildirdi.

Olay yerine gelen Çevre ve Sehircilik Bakanligi görevlileri de incelemelere basladi.

Ekiplerin çalismasi sürüyor.

Kaynak: AA