Gazi Sehirliler Sehrin Akilli Kimligine Projeleriyle Güç Katacak

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin de is birliginde oldugu Gaziantep’te ikamet eden vatandaslarin kente katki sunmasi amaciyla “Sehrim için Bir Fikrim Var” proje yarismasi düzenleniyor.

Gazi Sehirliler Sehrin Akilli Kimligine Projeleriyle Güç Katacak
4 kategoriden olusan yarismada ilk üçe giren projelere; laptop, tablet, akilli saat ödüllerinin yani sira paydas kurumlarin her bir jüri degerlendirmesi sonucu beser projeye mentorlük, egitim ve network destegi verilecek.

Büyüksehir Belediyesi Bilgi Islem Daire Baskanligi Ar-Ge ve Inovasyon Sube Müdürlügü, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Gaziantep Islami Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve SANKO Üniversitesi ortakliginda Gaziantep iline kayitli vatandaslarin yenilikçi projeler üreterek sehre katki sunmasi adina “Sehrim için Bir Fikrim Var” proje yarismasi organize ediliyor. Yarismayla katilimcilar, degisen dünya kosullarina geleneksel yöntemler yerine yenilikçi çözümler sunmaya tesvik edilecek, özgün projelere zemin hazirlanip akilli sehir uygulamalarinin hayata geçirilmesi hedeflenecek. Derece alan yarismacilardan ilk üç siraya yerlesen proje sahiplerine laptop, tablet, akilli saat ödülleri verilirken paydas kurumlarin degerlendirmesi sonrasi beser projeye de mentorlük, egitim ve network destegi saglanacak. Basvuru yapmak isteyenler, ttp://sehrimiçinbirfikrimvar.gaziantep.bel.tr/ adresinden formu doldurarak bireysel ya da grup olarak katilim gösterebilir. Projeler yalnizca verilen link üzerinden gönderilecek.

Yarismada basvuruda bulunulacak projelerde katma degeri yüksek, uygulanabilir ve sürdürebilir, özgün tasarimli olma sarti aranirken katilimcilar birden fazla projeyle yarismaya katilabilecek. Ayrica yarismaya her yastan ücretsiz katilim saglanabilecek.

Projelerin jüri tarafindan degerlendirmeye alacagi ölçütler ise söyle, yenilikçi, uygulanabilir ve sürdürülebilir olmasi, farkli ve özgün olmasi, vatandasa fayda gözetmesi, belirlenen hedefe ulasma potansiyeli tasimasi, üretime ve üreticiye fayda saglamasi, yeni fikirlere ön ayak olmasi ve son olarak Ar-Ge niteligi, teknolojik yönü ve özgünlügü. Her bir proje her bir ölçüt üzerinden 10’ar puan seklinde toplamda 100 puan üzerinden sehirdeki dört üniversitede bulunan inovasyon kulüplerinin danisman hocalari, Gaziantep Il MEM ARGE Koordinatörü ve belediye yönetiminden olusan ekip tarafindan degerlendirme altina alinacak.
Kaynak: İHA