Bursalilar Metroda Hem Okuyacak Hem Kazanacak

Bursa’daki toplu ulasimin adeta bel kemigi olan Bursaray ile her gün insanlari evlerine, islerine ve ailelerine ulastiran Bursa Büyüksehir Belediyesi, yolculuk süresince vatandaslarin vakitlerini daha kaliteli geçirebilmeleri ve okuma oranini arttirmak amaciyla ‘Her yerde okuyan Bursa’ projesini hayata geçirdi.

Bursalilar Metroda Hem Okuyacak Hem Kazanacak
Bursa’da ulasimdan altyapiya kadar sehrin birçok noktasinda çalismalarini sürdüren Bursa Büyüksehir Belediyesi, toplu ulasimin adeta bel kemigi olan Bursaray’i kullananlarin Bursa temali okuma kartlariyla bilgilendirilmesi ve okuma oranlarinin arttirilmasi amaciyla ‘Her yerde okuyan Bursa’ projesini hayata geçirdi. Arabayatagi, Sehreküstü, Osmangazi, Organize Sanayi ve Üniversite istasyonlarina yerlestirilen okuma kiosklariyla Bursa’nin tarihi mekânlari, gezilecek yerler, Bursa’nin ilkleri, roman, hikâye-masal, fikra ve siir gibi konularda bilgiye ulasacak olan Bursalilar, ayni zamanda farkli hediyeler de kazanma firsati bulacak. Proje kapsaminda her ay 2 kisiye Extrem Park’ta dag kizagi bileti, her ay 4 kisiye Teleferik bileti, her ay 5 kisiye Burfas sosyal tesislerinde kahvalti, her gün 1 okuyucuya Sinav Dershaneleri’nden yüzde 20 indirim, her gün 1 ögrenciye BKM’de 50 TL hediye çeki ve her ay 50 bininci okuyucuya Kemtat’tan tablet hediye edilecek.

“Hem okuyup hem de hediye kazanacaklar”

Ertugrul Istasyonu’ndan metroya binerek vatandaslarla yolculuk yapan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Üniversite Istasyonu’nda proje hakkinda açiklamalarda bulundu. Bursaray’in isletmeye açildigi ilk yil günlük 125 bin civarinda yolcu tasidigini, suan itibariyle pandemi öncesinde günlük yolcu kapasitesini 400 bin kisiye kadar ulastirdigini söyleyen Baskan Aktas, her gün sabah 06.00’da baslayip gece 23.59’a kadar araliksiz 18 saat çalisarak günde 478 sefer gerçeklestirildigini belirtti.

Emek hattinin Sehir Hastanesi’ne, Üniversite hattinin Görükle’ye uzatilacagini da hatirlatan Baskan Aktas, Bursaray’in Bursa’daki toplu ulasimin adeta bel kemigi oldugunu ifade etti.

Metro istasyonlarinda beklerken vatandaslarin genelde cep telefonuyla vakit geçirdigini hatirlatan Baskan Aktas, “Biz arzu ediyoruz ki insanlar Bursa’nin degerlerini, tarihi mekanlarini ögrensin. ‘Her yerde okuyan Bursa’ projesi kapsaminda Arabayatagi, Sehreküstü, Osmangazi, Organize Sanayi ve Üniversite istasyonlarina okuma kiosklarini monte ettik. Bu sayi önümüzdeki günlerde artacaktir. Kiosklarin tam ortasinda dokunmatik ekran var. Ekran üzerinde; Bursa’nin tarihi mekânlari, gezilecek yerler, Bursa’nin ilkleri, roman, hikâye-masal, fikra ve siir seçenekleri var. Vatandaslarimiz Bursakart’ini dijital ekranda isaretli yere okutarak, okumak istedigi basligi seçiyor. Seçilen baslikla ilgili bilgi rulo sensörlü yaziciyla yazdirilarak vatandasimiza veriliyor. Vatandaslarimiz dogru kullansin ve kullanirken kazanci olsun diye sürpriz hediyeler de hazirladik” dedi.

Bursa’nin her kösesinin tarihi miras, dogal güzellikler gibi farkli özelliklere sahip oldugunu anlatan Baskan Aktas, “Bursa, tarihçilerin, edebiyatçilarin, sairlerin gezginlerin eserlerine sik sik yansimistir. Günlük hayatin karmasasi içinde sehrimizde birçok güzelligin, degerin farkina varamayabiliyoruz. En azindan bu ve benzer projelerle degerlerimizi hep beraber görmüs olacagiz. Ayrica sehir disindan gelenler sehrin bu özelliklerini pek fazla bilmiyor. Bu manada gelen konuklara sehrin güzelliklerini ve özelliklerini tanitmis olacagiz. Buna benzer uygulamalari açik alanlarda da hayata geçirecegiz. Projeye destek veren Extrem Park’a, Teleferik AS’ye, Burfas’a, Sinav Dershaneleri’ne, BKM’ye ve Kemtat’a tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Baskan Alinur Aktas, kioksun basina geçerek hikaye, siir, fikra ve Bursa’nin ilkleri konularinda çikti alarak konuklara okudu. Ardindan çiktilari programa katilan konuklara günün anisina hediye etti.

“Gençlerle bulusma”

Daha sonra Görükle’ye geçerek Üniversite Birlik baskanlariyla bulusarak sohbet eden Baskan Aktas, Görükle Spor Parki güzergahinda da gençlerle birlikte scooter kullandi. Yol üzerindeki sokak sanatçilarinin canli performansini dinleyen Baskan Aktas, vatandaslarla ve esnafla sohbet ederek dondurma ikraminda bulundu.
Kaynak: İHA