Baskan Savas Açiklamasi 'Dünya Mutfagi Olma Yolunda Ilerliyoruz'

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas, Hatay’in dünya mutfagi olma yolunda ilerledigini söyledi.

Baskan Savas Açiklamasi 'Dünya Mutfagi Olma Yolunda Ilerliyoruz'
Istanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gastronomi Turizm Fuari’na katilan Baskan Savas, hem Hatay Büyüksehir’in hem de Hatayli isletme ve kooperatiflerin stantlarini ziyaret etti.

Lütfü Savas fuarda Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ve esi Dilek Imamoglu ile Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ve esi Neptün Soyer’e de Hatay mutfagini tanitarak çesitli ikramlarda bulundu. Baskan Savas, “Hatay 2017 yilindan itibaren UNESCO tarafindan tescillenmis gastronomi sehri olarak ilan edildi. Dünya mutfagi olma yolunda ilerliyoruz. Dünyaya da tanitmak için EXPO’yu yapiyoruz” dedi.

Hatay’in birçok medeniyete ev sahipligi yapmis özel bir sehir oldugunu söyleyen Baskan Savas, “Hatay 9 yili askindir Suriye ile ilgili problemlerle aniliyor ama Hatay ayakta ve yilladir biriktirmis oldugu degeri var. Medeniyetler sehri olmasi, derin bir kültüre sahip olmasi, yedi tane ilçenin denize komsu olmasi açisindan önemli bir sehir. Ayrica Hatay, 13 medeniyete ev sahipligi yapip yüzyillarca Ortadogu, Kuzey Afrika ve Anadolu arasindaki önemli bir ticaret merkezi olan bir sehir. 600’ün üstünde yemek kültürüne sahip belki de Türkiye’de ilk ve tek sehir. Bu nedenle UNESCO tarafindan tescillendi” dedi.

Fuarda asurdan kabak boraniye kadar birçok yemegi tanittiklarini ifade eden Baskan Savas, “Mutlaka misafirlerimizin Hatay’a gelmesini bekliyoruz. Hatay bir mozaik sehri. Kendi insanlarinin mozaik olmasi disinda dünyanin en büyük mozaik müzesi ve dünyanin en kaliteli mozaik oteli de Hatay’da. Herkesin Hatay’in güzelliklerini görmelerini ve mutfak lezzetlerini tatmalarini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA