Bakan Selçuk Temel Atma Ve Açilislar Için Konya'ya Geliyor

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan Yazir Mahallesine kazandirilacak olan 32 derslikli okulun temelini atacak.

Bakan Selçuk Temel Atma Ve Açilislar Için Konya'ya Geliyor
1 Temmuz Persembe Günü Konya’ya gelecek olan Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Konya’da egitime deger katacak olan yatirimlarin açilis ve temel atma törenlerini gerçeklestirecek. Bakan Selçuk Konya programi kapsaminda Selçuklu Belediyesi tarafindan Yazir Mahallesine kazandirilacak olan 32 derslikli okulun temelini atacak. Selçuk yine ayni gün yapimi tamamlanan Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de açilisini gerçeklestirecek. Selçuklu Kongre Merkezi’nde il protokolü ve egitimcilerle de bulusacak olan Bakan Selçuk, Selçuklu Belediyesi Sille Tabiat Okulu da ziyaret edecek.

Selçuklu egitimde Türkiye’ye örnek”

Selçuklu’da egitime olan desteklerini 32 derslikli okul ile sürdürdüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Ilçemizde egitim alaninda bugüne kadar birçok yatirim yaparak tüm Türkiye’ye örnek olduk. Kisa süre öncede ihalesini gerçeklestirdigimiz yeni okul binasi ile de bu yatirimlarimizi taçlandirmaya devam ediyoruz. Yazir Mahallemizde önemli bir eksigi tamamlayacak ve modern mimarisi ile de bölgeye deger katacak olan egitim tesisimizin temel atma törenini Milli Egitim Bakanimiz Ziya Selçuk’un katilimi ile 1 Temmuz Persembe Günü gerçeklestirecegiz. Yine Bakanimiz ile Selçuklu’da okul disi ortamda egitimin en önemli örneklerinden bir tanesi olan Sille Tabiat Okulu’nda faaliyet yürüten atölyelerimizi gezerek ögrencilerimizle bulusacagiz. Bu vesile ile temeli atilacak dersliklerimizin yani sira açilisi yapilacak Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin egitim camiasina, Konya ve Selçuklumuza hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA