Aysegül Çinar Serbest Birakildi, Sevgilisi Tutuklandi

Beyoglu’nda bir otelin restoraninda çikan kavganin ardindan gözaltina alinan oyuncu Aysegül Çinar serbest birakilirken, sevgilisi Furkan Çalikoglu, çikarildigi hakimlikçe tutuklandi. Serbest birakilmasinin ardindan açiklama yapan Çinar, “Mekancilarin yaptigi bir kumpas oldugunu adim gibi eminim. Polislere gerçekten çok kirildim. Çünkü biz çok saygili davrandik” dedi.

Aysegül Çinar Serbest Birakildi, Sevgilisi Tutuklandi


Gece saatlerinde Beyoglu Karaköy’de meydana gelen olayda, bir otelin restoraninda oturan Aysegül Çinar ve eski sevgilisi Furkan Çalikoglu ile restoran çalisanlari arasinda kavga çikmis, 7’si polis 12 kisi yaralanmisti. Olay yerine gelen Özel Harekat polisleri tarafindan gözaltina alinan Çalikoglu ve Aysegül Çinar, Karaköy Polis Merkezi’ne götürülmüstü. Emniyette ifadeleri alinan oyuncu Aysegül Çinar ve eski sevgilisi Furkan Çalikoglu, islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Çaglayan’daki Istanbul Adalet Sarayi’na sevk edilmisti. Savciliga çikarilan Çinar serbest birakilirken, erkek arkadasi Furkan Çalikoglu, ’kamu güvenligini tehlikeye sokma’ ve ’görevli memura direnme’ suçlarindan tutuklanma talebiyle hakimlige sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimligine çikarilan süpheli Çalikoglu, ’kamu güvenligini tehlikeye sokma’, ‘hakaret’ ve ’görevli memura direnme’ suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Bir anda siseyi aldi, Furkan’in kafasinda bir anda parçaladi”

Olaya iliskin adliye önünde açiklama yapan Çinar, “Galiba bizim daha önce çikan haberlerimizden diye düsünüyorum ya da ben Furkan’a bir ara kizmistim ondan da olabilir. Mekanin isletmecisi geldi ve biz dedi, sizin burada sürekli sorun çikardigimiz için olmamamizi istedigini söyledi.

Biz de buna istinaden ne alaka diye Furkan bir sözlü münakasaya girdi. Daha sonra özür dilediler iste kendisinden. Kusura bakmayin dediler. Masamizi degistirdiler. Sürekli mekanin isletmecisi masamiza geliyor, ‘Iyi misiniz, nasilsiniz, her sey yolunda mi?’ Daha sonra çikmaya yakin hesabi istedik, aracimiz için vale istedik, alkollü oldugumuz için. ‘Biraz daha durun, biraz daha kalin. Sizi biraz daha misafir edelim’ gibisinden konustular. Biz 10 dakika daha durduk. Isletmeci, yaninda birisi daha var kim oldugunu bilmiyorum. Çaprazda da güvenlik görevlisi var. Geldi adam Furkan’a ‘merhaba’ dedi, Furkan da ‘merhaba’ dedi.

Bir anda siseyi aldi, Furkan’in kafasinda bir anda parçaladi” ifadelerini kullandi.

“Furkan sinir krizi geçirdi”

Neye ugradiklarini sasirdiklarini söyleyen Çinar, “Sonra ayaga kalkti haliyle kendini savunmak zorunda. O esnada mekandaki bütün çalisanlar, güvenlik görevlileri, 10-13 kisi olmasi lazim, hepsi Furkan’in üzerine bir anda saldirdilar. Furkan da kendini korumaya çalisti haliyle. Ben ayirmaya çalistim, araya ben girdim. O esnada asagi kata kadar gitti bu yani sürüklediler birbirlerini. Ne silah oldu, ne biçak oldu, her hangi bir sey olmadi kamera görüntüleri var. Nefsi müdafaa aslinda bizim yaptigimiz sey. Daha sonra polisler geldi. O esnada Furkan, sinir krizi geçiriyordu ister istemez, yaninda kiz arkadasi var, mekanda böyle bir sikinti çikti. Bir olay olusturuluyor, o kadar kisi saldiriyor. Sonra polisler ayirmaya çalisti, ne mekancilar ayrildi ne Furkan” ifadelerini kullandi.

“Furkan da silahi aldi bir yere atti”

Furkan Çalikoglu’nun sinirlendigini söyleyen Çinar, “Polisler Furkan’a biraz siddet gösterdiler. Furkan’in üzerine çok gittiler. Furkan su anda çok kötü bir halde. Bütün herkes saldiriyor. Saka gibi. Polisler ayiramadilar, bir tane polis silahini çikardi. Mekanda çalisan birisi de silaha uzandi. Baktilar Furkan’a sikacaklar. Furkan da silahi aldi bir yere atti. O esnada silah patlamis galiba. Biraz uzaktaydim. Diger kaçan kisiyi göndermemeye çalisiyorum ki polisler yakalasin, tutuklasin diye. Daha sonra polis gözaltina aldi bizi. Yapan sahis kaçti” dedi.



“Furkan’la fazla haberimiz çikti ama her sey göründügü gibi degil”

Polislerin saglikli oldugunu iddia eden Çinar, “Eger biçaklandilarsa bunu lütfen sunsunlar. Darp raporlari varsa sunsunlar. Hiç kimseye bir sey olmadi sadece ayirmaya çalisirken benim de vücudumda kesikler var. Ayirmaya çalisirken aradaki cam kiriklari hepimizin eline koluna degdi. Bu sadece. Su an serbest birakildim, Furkan’in mahkemesi devam ediyor, onu bekliyorum. Umarim güzel bir sonuç aliriz. Ben devlete güveniyorum. Inanlarin da biraz daha anlayisla karsilamasini bekliyorum. Çünkü biliyorum son zamanlarda çok fazla mahkeme, mahkeme, Furkan’la fazla haberimiz çikti ama her sey göründügü gibi degil. Sadece bu aralar çok fazla sey üst üste geliyor. Umarim her sey yoluna girer” ifadelerini kullandi.

“Akil alir gibi degil”

Sözlerinin devaminda Çinar, “O süreç daha tam atlatilmadi. Biz zaten bunlari konusmak için yeni yeni konusmaya basladik. Aramizda halletmeye çalisiyoruz. Baska bir isim daha geçiyor bu konuda. Insallah o ortaya çikar, biz kendi aramizda halledelim diye düsünüyorum. Dünkü olayda bizzat geldiler, adamlar sikinti çikardilar. Furkan, tatli bir dille konustu, konusup halletti. Onlarda halletmis gibi yapti, daha sonra resmen kumpas kurmuslar orada bizi beklettiler daha sonra gelip kafasinda sise kiriyorlar. Akil alir gibi degil. Bir de üzerine nasil oluyorsa saniyeler içinde polis geliyor. Mekancilarin yaptigi bir kumpas oldugunu adim gibi eminim. Çünkü düsünsenize oturdugunuz yerde niye gelip size iyi davranan insanlar biranda kafanizda sise patlatsin” diye konustu.



“Bize kimse dokunmazsa biz de kimseye dokunmayiz”

Oturduklari restoranin kalabalik oldugunu söyleyen Çinar, “Söyle düsünüyorum. Belki de orada çalisan birisi beni dizide görüyor bir sey oluyor Furkan’a gicik oluyor, o sekilde belki saldiri planliyor. Mutlaka bunda bir sey var. Zaten kamera görüntüleri var, polis, mekanda çalisan insanlar istedigini söylesin. Her sey ortada. Mümkün mü? Ben nasil kafa atabilirim. Benim zaten bundan 3 hafta önce burnum kirildi, kaza geçirdim. Ben o esnada bile sürekli yüzümü koruyordum. Bir polis memuruna kafa atmak, ne Furkan ne de ben hiçbir polis memuruna zarar vermedik. Birakin polis memurunu biz normal memurlara, insanlara bile zarar verme taraftari degiliz. Bize kimse dokunmazsa biz de kimseye dokunmayiz” diye belirtti.



“Herkesten sikayetçiyim”

Son olarak Çinar, “Polislere de bu konuda gerçekten çok kirildim. Çünkü biz kendisine çok saygili davrandik. Kendileri hiçbir sekilde saygili davranmadilar. Biz onlara çok güveniyoruz ama onlar bizi gerçekten bu sefer yaniltti. Hem polislerden hem de mekanda çalisan herkesten sikayetçiyim” diyerek sözlerini sonlandirdi.
Kaynak: İHA