16 Yil Sonra Çözülen Mualla Irmak Cinayeti Davasinda Karar

Istanbul Kagithane’de 16 yil önce, özel bir jinekolog muayenehanesinde sekreter olarak çalisan Mualla Irmak’in 23 yerinden biçaklanarak öldürülmesine iliskin dava karara baglandi. Mahkeme sanigi iki ayri suçtan agirlastirilmis müebbet ve 10 yil 6 ay hapse mahkum etti.



Kagithane’de, 2005 yilinda özel bir jinekolog muayenehanesinde sekreter olarak çalisan Mualla Irmak’in (42) agzi bantli olarak, 23 yerinden biçaklanmis sekilde öldürülmesine iliskin 15 yil sonra yakalanan Irakli Mohammed Kamal Majid Berkhtar’in (39) yargilandigi dava karara baglandi. Istanbul 31’inci Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya tutuklu sanik Mohammed Kamal Majid Berkhtar SEGBIS ile baglanirken, Mualla Irmak’in esi Mustafa Irmak ve kizi Sedef Irmak ile taraflarin avukatlari durusmada hazir bulundu.

Durusmada beyanda bulunan Mustafa Irmak ile Sedef Irmak, sanigin en agir sekilde cezalandirilmasini talep etti.

“Gerçek manada adaletin tecelli etmesini talep ediyorum”

Sanigin cinayeti vahsice duygularla isledigini söyleyen Irmak ailesinin avukati Esra Köroglu, “Huzurdaki sanik ile diger ölen sanik birlikte tasarlayarak yaptiklari bu cinayeti bir baskasinin azmettirmesiyle islemislerdir. Çünkü bu kisinin maktul ile dogrudan bir tanisikligi, husumeti yoktur. Serkan’in da ayni sekilde maktulle bir tanisikligi yoktur. Gerçek manada adaletin tecelli etmesini talep ediyorum. Yanimda gördügünüz kizcagiz 16 yasinda annesiz kalmis ve 16 yildir aglamaktadir. Çünkü gerçek katil elini kolunu sallayarak disarida gezmektedir. Huzurdaki saniga tekrar sorulmalidir, hangi saikle islediklerini, kimin yönlendirmesi ile isledikleri ortaya çikarilmalidir. Bu insanlarin yüregine bir nebze olsun su serpilsin. Birakin vahsice öldürülmesini, arkasindan iftiralar atilmakta, maktulün vajinasinda DNA’si bulundugu halde bu kisi hakkinda takipsizlik verilmektedir. Bu kisi hakkinda tekrar suç duyurusunda bulunulmasini ve sorusturma baslatilmasini talep ediyorum” dedi.



“Maktulün öldürülmesinde bir hazirlik yapildigi bellidir”

Durusmada beyanda bulunan Aile Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati Hatice Boz ise “Toplam 23 biçak darbesi ile maktulün öldürülmesinde bir hazirlik yapildigi, daha öncesinde eylem birligi içerisinde tasarlandigi bellidir. Kaldi ki içeriden yardim almadan yapilmasina imkan yoktur. En üst hadden cezalandirilmasini, takdir indirimi uygulanmamasini, maktulün vajinasinda DNA’si tespit edilen Mustafa’ya iliskin nitelikli cinsel saldiri suçundan suç duyurusunda bulunulmasini talep ediyoruz” seklinde konustu.

“Böyle bir olaya sahit oldugum için pismanim”

Davanin karara baglanmasinin öncesinde son sözü sorulan tutuklu sanik Mohammed Kamal Majid Berkhtar ise, “Öyle seylerle hiç alakam olmamistir. Böyle bir olaya sahit oldugum için pismanim. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim” ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanik Mohammed Kamal Majid Berkhtar’i ‘kasten öldürme’ ile ‘zorla irza geçme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis ve 10 yil 6 ay hapis cezasina mahkum etti. Heyet, sanik Berkhtar’in suçtan sonraki davranislari ve uzun süre kaçmis olmasini dikkate alarak cezasinda takdir indirimi uygulamadi.

Irmak ailesi tepki gösterdi

Mualla Irmak’in kizi Sedef Irmak, kararin açiklanmasini ardindan gözyaslari içinde, ‘peki gerçek sanik.’ dedigi esnada mahkeme baskani, durusmanin bittigini söyleyerek söz hakki vermedi. Kizina söz verilmemesine tepki gösteren Mustafa Irmak ise, ‘16 senedir annesiz yasiyor. 6 saniye konusmasina müsaade etmiyor’ diyerek tepki gösterdi.
Kaynak: İHA