Uçagin Mecburi Inis Yaptigi Bahçenin Sahibi Açiklamasi 'Ben Geldigimde Yaralilarin Durumu Iyiydi'

Bursa’da bir egitim uçagi motorlari arizalaninca armut bahçesine mecburi inis yapti. Armut bahçesinin sahibi Mehmet Er, “Bahçemin yanindan geçerken kalabaligi gördüm. Yaralilarin durumu iyiydi. 11 agaç hasar görmüs” dedi.

Uçagin Mecburi Inis Yaptigi Bahçenin Sahibi Açiklamasi 'Ben Geldigimde Yaralilarin Durumu Iyiydi'
Kocaeli’de bir havacilik sirketine ait cesna tipi egitim uçagi sabah 06.45 siralarinda egitim amaciyla Cengiz Topal Havalimani’ndan havalandi. Ögle saatlerinde geri dönen uçaktakiler, Kocaeli’de ögrenci degistirdikten sonra tekrar kalkti.

Uçaktaki pilot Serkan Ünverdi ve ögrenci Rabia Erdun yakit ikmali için saat 15.00 siralarinda Yunuseli Havalimani’na inis yapmak istedi. Ancak uçakta yasanan motor arizasi sebebiyle uçak havalimani karsisindaki armut bahçesine mecburi inis yapti.

Uçak kaza kirima ugrarken, pilot ve yanindaki bayan ögrenci hafif siyriklarla kazayi atlattilar. Yaralilar ambulanslarla hastaneye kaldirildi. Bölgeye çok sayida polis, saglik ekibi ve AFAD ekibi sevk edildi.

Olay sonrasi uçagin inis yaptigi armut bahçesi sahibi Mehmet Er konustu.

Sanayide isi oldugunu bahçenin yaninda geçerken kalabaligi gördügünü dile getiren Er, “Hayirdir insallah diyerek geldim. Bir uçak düsmedigi vardi, o da geldi basimiza. Ben geldigimde yaralilarin durumu iyiydi. Bahçede 11 agaç hasar görmüs. Daha önce böyle bir sey yasanmamisti. Olay esnasinda da burada degildim” dedi.

Kaynak: İHA