Tatil Için Türkler Bodrum'u, Yabancilar Ise Fethiye'yi Tercih Ediyor

Yapilan arastirmaya göre, tatil için Türkler Bodrum’u, yabancilar ise Fethiye’yi tercih ediyor.

Tatil Için Türkler Bodrum'u, Yabancilar Ise Fethiye'yi Tercih Ediyor


Medya Takip Merkezi (MTM) yerli ve yabanci medyada en çok konusulan Türk turizminin gözbebegi tatil beldelerini arastirdi. Arastirma sonucuna göre; Türkler Bodrum’u yabancilar ise Fethiye’yi tercih ediyor. Oldukça popüler turizm destinasyonlarina sahip olan Türk turizm sektörü, Türkiye’nin asilama konusundaki basarili çalismalari ve beraberinde ülkelerin normallesme sürecine girmesiyle yeniden bir canlanma döneminin kapilarini aralamis durumda. Turizm sektöründe beklenen yogunluk sonrasi, Türkiye’deki popüler tatil beldeleri de gündemdeki yerini aldi. Zira; Türkiye’nin gözde tatil beldeleri yurtiçi ve yurtdisi basininin da ilgi odaginda.

En çok konusulan tatil beldeleri siralamasi

MTM tarafindan 10 bini askin basin, TV, internet ve sosyal medya mecrasinda yapilan taramalara göre; tatil haberlerinde artisin gözlendigi 24.05.2021 - 24.06.2021 tarihleri arasinda gündeme en çok gelen tatil beldesi, 29 bin 4 haber ile Bodrum oldu.

Son yillarda, ünlü simalarin da ugrak yeri haline gelerek popülerligini arttirmaya devam eden Çesme ise, 10 bin 583 haber ve sosyal medya paylasimina konu olarak ikinci siraya yerlesti.

Tatil denince akla ilk gelen bölgelerden olan Akdeniz’in, en popüler beldelerinden Alanya ise, 9 bin 354 haber ve sosyal medya paylasiminda yer alarak listeye 3’üncü siradan giris yapti.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde kendisine yer bulan Pamukkale de tatil için en çok konusulan beldeler arasinda yer aldi. Gerek travertenleri gerekse antik havuz, kaplica gibi birçok turizm figürü ile popülerligini koruyan Pamukkale, 7 bin 325 haber ile listenin 4’üncü sirasina adini yazdirdi.

Hem yerli hem yabanci turistin yogun olarak tercih ettigi bir diger turizm beldesi olan Marmaris de en çok konusulan tatil bölgelerinden biri oldu. Çok sayida plaji, kalesi ve arkeoloji müzesi ile her daim popüler olan Marmaris, son 1 ay içinde 6 bin 977 habere ve sosyal medya paylasiminda kendisini göstererek listenin 5’inci sirasinda yer aldi.

Pandemi Bodrum’un cazibe merkezi olmasini önleyemedi

Sanat ve sosyete camiasinin tatil için en çok tercih ettigi tatil beldelerinden biri olan Bodrum, diger mecralarda oldugu gibi televizyonda da bin 159 haber ile en fazla konusulan bölge olurken, en yakin rakibi olan Kas ise, 496 haber ile listenin 2’nci sirasinda yer aldi.

Bir aylik süre zarfinda konu ile ilgili 23 haberin yer aldigi yerel gazeteler; ayni dönemde 16 haber yapan ulusal gazetelere göre popüler tatil beldelerine yüzde 44 daha fazla habere yer vermis görünüyor.

Televizyon kanallarinin tatil beldeleri haberleri performansina bakildiginda ise; konu ile ilgili 3 bin 324 haber yayinlandigi görüldü.

Yazili basin mecralarinin konuya toplamda 378 haberde yer verdigi gözlenirken, TV’den yüzde 779 daha az haber yaptigi dikkatlerden kaçmadi.

Yabanci basinin gözdesi Fethiye oldu

Türk turizmi, dünya genelindeki popülerligini her geçen gün arttirmasiyla, küresel sosyal medya mecralarinda da çok konusuluyor. Geçtigimiz yil 12,7 milyon yabanci turiste ev sahipligi yapan Türkiye, asilama hiziyla birlikte dikkatleri yine üzerine çekmeyi basardi.

Konuya dair, MTM’nin profesyonel sosyal medya takip servisi DigiLup verilerine göre, Türk turizm beldeleri, global çaptaki sosyal medya mecrasinda, Türkiye’ye göre yüzde 83 daha az konusulsa da 14 bini askin yorum ve paylasima konu oldu. Yabanci turistin en çok ilgi gösterdigi Fethiye, 3 binden fazla paylasima konu olurken, Türkiye’nin en popüler tatil beldesi Bodrum ise, 2 bin 500’den fazla konusularak listenin 2’nci sirasinda yer aldi. 2 bin 500’i askin paylasim ile Pamukkale’nin 3’üncü oldugu listede; Alanya ise 2 bin 400 paylasim ile en çok konusulan 4’üncü bölge oldu.
Kaynak: İHA