Sanayi Ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, AK Parti Kirsehir Il Baskanligi'nda Konustu Açiklamasi

'AK Parti ve Cumhur Ittifaki'nin hizmet anlayisini yakalayabilecek hiçbir parti yok. Insallah biz tekrar bu gerçekleri vatandaslarimiza hatirlatarak 2023 ve 2024 seçimlerinde çok daha basarili sekilde neticeler elde etmemiz lazim' 'Istanbul'un müsilaj probleminde bizim bakanimiz çizmelerini giymis teknelerden müsilaj temizlerken Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Gaziantep'te baklava açiyor. Iste bunlarin sorumluluk anlayisi bu' 'Biz bugün iktidarimizla Türkiye'nin milli uzay programini hazirliyoruz. Türkiye'nin uzaya dair hedeflerini tipki Cacabey Medresesi'nde nasil dünyaya liderlik ediyorsak simdi bu zamanda da dünyaya örnek olacak sekilde uzay projelerimizi tasarliyoruz'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Türkiye'de AK Parti ve Cumhur Ittifaki'nin hizmet anlayisini yakalayabilecek bir siyasi hareket bulunmadigini belirterek, "Insallah biz tekrar bu gerçekleri vatandaslarimiza hatirlatarak 2023 ve 2024 seçimlerinde çok daha basarili sekilde neticeler elde etmemiz lazim." dedi.

Bakan Varank'i AK Parti Kirsehir Il Baskanligina yaptigi ziyarette, Abdal geleneginden gelen yerel sanatçilar davul zurnayla karsiladi.

Daha sonra konferans salonunda partililere hitap eden Varank, Kirsehir'in 5-10 bin yillik tarihi olan kadim bir sehir oldugunu söyledi.

Bakanlik olarak sehre yüksek teknoloji ve katma degerli islerle ilgili, yapilacak yatirimlarla ilgili toplantilar gerçeklestirdiklerini belirten Varank, AK Parti iktidarlarinin amacinin Türkiye'yi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikarmak oldugunu ifade etti.

Varank, bunun yolunun her alanda bagimsizliktan geçtigini vurgulayarak, "Uluslararasi bagimsizliktan, siyasi, ekonomik, askeri bagimsizliktan geçiyor. Her alanda Türkiye'nin kendi politikalarini tasarlayip uygulamasindan geçiyor. 19 yil boyunca basardigimiz en önemi is bu. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye'yi herhangi bir ülkenin uydusu olmaktan çikarip gerçekten bu topraklara, bu topraklarin insanlarina ve medeniyet degerlerimize hizmet edecek sekilde ülkemizi tam bagimsiz bir hale getirmek için büyük bir gayret gösteriyoruz. Hamdolsun büyük basarilar elde edildi." diye konustu.

Türkiye'nin teknolojide elde ettigi basarilari artik dünyanin konustugunu dile getiren Bakan Varank, söyle devam etti:

"Türkiye'nin ürettigi insansiz hava araçlarini, silahsiz insansiz hava araçlarini bütün dünya konusuyor, bütün dünya medyasinda bu teknolojik ürünlerimiz haber oluyor. Dogru zamanda dogru teknolojiye yatirim yaparak, gelecegi düsünerek, bunun geregi olan altyapilari kurarak bunu basardik. Biz iktidara geldigimizde teknoparklarin sayisi sadece 2 taneydi. Su anda Türkiye'nin her tarafinda 87 teknoparkimiz mevcut. Organize sanayi bölgeleri sayisina baktigimizda simdikinin yarisindan daha az oldugunu görüyoruz. Sanayi sitelerine baktigimizda yine ayni seyi görebiliyoruz. Türkiye'de su anda ülkenin her tarafinda üniversitelerimiz var. Burada bilgi, bilim üretiliyor ve yüksek katma degerli islere imza atacak altyapilar kuruldu."

Varank, tüm bu basarilarin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde elde edildigine isaret ederek, sahada is yapabilmenin tek yolunun da teskilatlarla beraber çalismak oldugunu ve siyasetin sahada yapildigini vurguladi.

- "AK Parti ve Cumhur Ittifaki'nin hizmet anlayisini yakalayabilecek hiçbir parti yok"

Ülkedeki hiçbir siyasi hareketin Cumhur Ittifaki'nin yaptigi hizmeti yakalama sansi olmadigini söyleyen Varank, "Onlarin hepsi günü kurtarmanin derdinde." degerlendirmesini yapti.

Varank, Izmir depreminde yerel yönetimin depreme müdahaleyle ilgili aksiyonu olmadigini ifade ederek, "Biz merkezi hükümet olarak sorumlulugumuzu yerine getirdik. Muhalefetin iktidar oldugu yerel yönetimlerin tamaminda bunu görebiliyoruz. Istanbul'un müsilaj probleminde bizim bakanimiz çizmelerini giymis teknelerden müsilaj temizlerken Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Gaziantep'te baklava açiyor. Iste bunlarin sorumluluk anlayisi bu." dedi.

Varank, 2023 ve 2024 seçimlerinde de Türkiye'yi çok daha güzel yerlere getirmek ve çok daha güzel geleceklerle tanistirmak için büyük bir gayret gösterdiklerini belirterek, "Bizim derdimiz Türkiye'nin kalkinmasi. AK Parti ve Cumhur Ittifaki'nin hizmet anlayisini yakalayabilecek hiçbir parti yok. Insallah biz tekrar bu gerçekleri vatandaslarimiza hatirlatarak 2023 ve 2024 seçimlerinde çok daha basarili sekilde neticeler elde etmemiz lazim." seklinde konustu.

Varank, Türkiye'nin Dogu Akdeniz’deki hidrokarbon arama çalismalarina deginerek, söyle devam etti:

"Türkiye Dogu Akdeniz'de vatandaslarin, gelecek nesillerin hakkini arayacak sekilde hidrokarbon aramalari, Libya ile kita sahanligi anlasmalari yapiyor, bunlari egemen güçlerin engelleme çalismalarina ragmen yapiyor. Allah korusun 2023 seçimlerinde farkli bir netice görürsek sizce muhalefetin Dogu Akdeniz'de hidrokarbon aramasi gibi bir derdi olur mu? Su anda yaptigimiz islere karsi çikiyorlar. Bizim çocuklarimizin, torunlarimizin haklarini korumak gibi bir dertleri olur mu?"

- "Dünyaya örnek olacak sekilde uzay projelerimizi tasarliyoruz"

Kirsehir'in Cacabey Medresesi ile meshur olduguna dikkati çeken Bakan Varank, "Astronomide dünyaya liderlik etmis bir medrese. O zamanlardan bu zamanlara maalesef ihmal edilmislikler. Türkiye'de mesela uzay alaninda hiçbir sey yapilmamis. Biz bugün iktidarimizla Türkiye'nin milli uzay programini hazirliyoruz. Türkiye'nin uzaya dair hedeflerini tipki Cacabey Medresesi'nde nasil dünyaya liderlik ediyorsak simdi bu zamanda da dünyaya örnek olacak sekilde uzay projelerimizi tasarliyoruz. Muhalefetin bizim bu gelecek suurumuza yaklasma imkani yok." degerlendirmesinde bulundu.

Varank, Kirsehir programinda bazi taleplerin dile getirildigine deginerek, sunlari kaydetti:

"OSB'lerimizi genisleme alanlariyla ilgili talepleri bakanlik olarak degerlendirecegiz. Genislemesi ve altyapilarla ilgili gerekli kaynagin saglanmasiyla ilgili elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Kirsehir'in ekonomisini kalkindirmak yüksek teknoloji ve katma degerden geçiyor. Bunun en önemli yollarindan biri de insan kaynagina yatirim yapmak. Çocuklarimizi gelecegin teknoloji yildizlari olarak yetistirmek üzere Deneyap Teknoloji Atölyeleri kuruyoruz. Kirsehir'e de bunlardan bir tanesini kazandiracagiz. Cacabey etrafindaki yerlerin özellikle çocuklarimizin teknoloji egitimlerine yönelik yerler olarak degerlendirilmesini çok önemsiyoruz. Buralarda gerekli adimlari atacagiz. Çocuklarimiza çok güzel egitim alanlari olusturacagiz."

Kentin ayni zamanda sanayi sehri olarak gelismesini istediklerini anlatan Varank, "Bölgede orta ölçekte firmalarimiz birkaç tane büyük tesisimiz var. Kirsehir'e yatirimci çekmek için adeta sizin gönüllü bir elçiniz olarak buraya is insanlarimiza buranin tanitimini yapacagiz, yatirimci çekmek için gayret gösterecegiz. OSB'nin genisleme alanini halledebilirsek yatirimcilar açisindan burayi cazip bir hale getirecegiz. OSB’nin genisleme alaninda sanayi sitesi ile ilgili talep var, onu da degerlendirecegiz." diye konustu.

Programda, AK Parti Kirsehir Milletvekili Mustafa Kendirli ve Il Baskani Seher Ünsal da bir konusma yapti. Konusmalarin ardindan Bakan Varank'a üzerinde "Askinan çalisan yorulmaz" yazan baglama hediye edildi.

Bakan Varank daha sonra Kirsehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Burada teknoloji siniflari ve atölyeleri gezen Varank, yetkililerden bilgi aldi, ögrenci ve ögretmenlerle hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: AA