NEÜ Ile Konya Müftülügü Arasinda Is Birligi Protokolü

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Konya Müftülügü arasinda üniversitede üretilen bilgiyi halkla bulusturmayi amaçlayan genis kapsamli is birligi protokolü imzalandi.

NEÜ Ile Konya Müftülügü Arasinda Is Birligi Protokolü
NEÜ Rektörlük Toplanti Salonunda gerçeklestirilen protokol töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversitede üretilen bilginin, halka iletilmesinin kendileri açisindan önemli oldugunu vurguladi. Rektör Zorlu, “Konya Müftülügü, üretilen bilginin halkimiza aktarilmasi konusunda önemli bir kurum. Yaptigimiz protokolün güzel yansimalari olacagini düsünüyorum. Bu protokolün Ilahiyat Fakültesi basta olmak üzere diger birimlerimizde ürettigimiz pek çok birikimin halkimiza ulastirilmasi konusunda ciddi bir irtibat kanali olusturacagi kanaatini tasiyorum. Birçok alanda güzel isler ortaya koyacagimiz bir yol haritasi belirlemis bulunuyoruz. Bu protokol vesilesiyle, Köycegiz Yerleskemizde yarim kalan camimiz için müftümüz ve halkimizdan destek bekliyoruz. Ögrencilerimizin egitim-ögrenim dönemlerinde ibadetlerini kampüsümüzde yapabilmeleri için hep birlikte gayret edelim” dedi.

Konya Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge de, protokolün hayirlara vesile olmasini temenni ederek, “Bilginin üretildigi ve insanlara aktarildigi yerlerden biri de üniversiteler. Necmettin Erbakan Üniversitesi de dini bilgiyi üreten ve dini egitim açisindan köklü bir fakülte olan Ahmet Kelesoglu Ilahiyat Fakültesini bünyesinde barindiriyor. Müftülükler olarak Diyanet Isleri Baskanligimizin talimatlariyla, bu dini bilgilerin ve din egitiminin halkimizla bulusturulmasi noktasinda gerekenleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. Yaptigimiz protokolle, üniversitede üretilen dini bilgiyi ve din egitimini uygulamayla birlestirerek Konyamiza sunacagiz insallah” seklinde konustu.

NEÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Zekeriya Mizirak ve Prof.Dr. Muhiddin Okumuslar’in da hazir bulundugu tören, imzalarin atilmasinin ardindan hediye takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA