Mardin Valisi Demirtas, 'Sehr-I Gönül' Konulu Resim Sergisinin Açilisina Katildi

Mardin Valisi Mahmut Demirtas, 15 Temmuz sehit ve gazi ailelerinin yararina düzenlenen "Sehr-i Gönül" konulu resim sergisinin açilisina katildi.

Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü, Valilik, 15 Temmuz Demokrasi Sehitleri, Gazi ve Terör Magdurlari Dernegi ile Kadin Egitim ve Istihdamini Artirma Derneginin katkilariyla "Mugla'dan Mardin'e, Mardin'den Trabzon'a Medeniyetler Bulusmasi" projesi kapsaminda ressam Kübra Cinel'in "Sehr-i Gönül" konulu yagli boya resmi sergisinin açilisi yapildi.

Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçeklesen serginin açilisina, Vali Demirtas, Vali Yardimcilari Birkan Tatlisöz ve Emre Öztürk, Tugay Komutani Tuggeneral Burhan Aktas, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Halil Sen, Emniyet Müdür Vekili Muhittin Ilker Emir, Artuklu Belediye Baskani Abdülkadir Tutasi, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Özcosar, 15 Temmuz Demokrasi Sehitleri, Gazi ve Terör Magdurlari Dernegi Baskani Hatice Turan Kandemir ile sivil toplum kurulusu ve siyasi parti temsilcileri katildi.

Vali Demirtas ve sergiyi gezerek ressam Cinel'den eserler hakkinda bilgi aldi.

"Devlet olarak her zaman sehit ailelerimiz ile gazilerimiz ve gazi yakinlarimizin yanindayiz." diyen Demirtas, serginin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Kaynak: AA