Malazgirt'te 'TÜBITAK Bilim Fuari Sergisi'

Mus’un Malazgirt ilçesindeki Sehit Ömer Halisdemir Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri tarafindan ’Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Bilim Fuari Sergisi’ açildi.

Malazgirt'te 'TÜBITAK Bilim Fuari Sergisi'
Milli Egitim Bakanligi ile TÜBITAK arasinda imzalanan, TÜBITAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafindan yürütülen "Egitimde Isbirligi Protokolü" kapsaminda ögrencilerin hazirlamis oldugu bir birinden güzel projeler, Sehit Ömer Halisdemir Imam Hatip Ortaokulu içinde sergilendi. Sergiye Ilçe Kaymakami Yigit Yasar Demirer, Belediye Baskani Cengiz Altin, AK Parti Ilçe Baskani Kenan Deniz, Malazgirt Milli Egitim Müdürü Vedat Kaya, Malazgirt Sehit Ömer Halisdemir Imam Hatip Ortaokulu Müdürü Okan Yildirim, kurum amirleri, okul müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Serginin açilis kurdelesini kesen Kaymakam Yigit Yasar Demirer ve Belediye Baskani Altin, "hayirli olsun" temennilerinde bulundular.

Ögrencilerin resim, teknoloji, tasarim ve bilimsel çalismalarinin yer aldigi bilim fuarini gezerek projeleri tek tek inceleyen Kaymakami Yigit Yasar Demirer ve Belediye Baskani Cengiz Altin, projeler hakkinda bilgi alarak basarili çalismalarindan dolayi ögrencileri ve ögretmenleri tebrik ettiler.

Sehit Ömer Halisdemir Imam Hatip Ortaokulu Okan Yildirim, yarinin bilim adamlarini yetistirirken, ilgi ve yeteneklerini bir senlik havasi içinde paylasmak istediklerini söyledi.

Egitim ögretimi okulun dört duvarinin disina çikarmak istediklerini vurgulayan Yildirim, "Asil unutulmayan bilgi, yaparak elde edilen ögrenmedir" dedi.

Kaynak: İHA