Kiz Kardesim Projesi'nde Hibe Destegi Kazanan 30 Girisimci Kadin Belli Oldu

Girisimci kadin ve kadin kooperatifleri arasindan seçilen 29 girisimci kadina 25 biner TL ve 1 girisimci kadina 40 bin TL jüri özel ödülü olmak üzere toplamda 765 bin TL'lik is gelistirme hibe destegi sunuldu CocaCola Türkiye Genel Müdürü Basak Karaca: 'Yeni is birlikleri ile Kiz Kardesim Projesi'ni gelistirmeye, erisimini güçlendirmeye çalisiyoruz. Projemizle bugüne kadar 100 bine yakin kadina ulasmanin mutlulugunu yasiyoruz. Projeyle 2021 sonuna kadar 250 bin girisimci kadina ulasmayi hedefliyoruz. Yeni is birlikleri ve hibe programlari ile girisimci kadinlari desteklemeye devam edecegiz'

Kiz Kardesim Projesi kapsaminda gida sektöründe faaliyet gösteren girisimci kadinlari desteklemek amaciyla ikinci kez hayata geçirilen Kiz Kardesim Hibe Programi'nda 30 girisimci kadin hibe destegi kazandi.

Coca-Cola Türkiye’nin destegi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ve Habitat Dernegi is birligi ile hayata geçirilen Kiz Kardesim Projesi, kadinlari desteklemeye devam ediyor. Proje ile kadinlarin gerekli bilgi ve becerilerle donanarak toplumsal ve ekonomik konumlarinin güçlenmesi ve ekonomik kalkinmada aktif rol almalari hedefleniyor.

Kiz Kardesim Projesi kapsaminda ikincisi hayata geçirilen "Hibe Programi" ile üretici, gida ve yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren girisimci kadinlarin desteklenmesi amaçlaniyor.

"Kiz Kardesim Hibe Programi" ile 81 ilden gida sektöründe faaliyette bulunan 30 girisimci kadin jüri tarafindan belirlendi. Hibe Programi kapsaminda, 29 girisimci kadina 25 biner TL ve 1 girisimci kadina 40 bin TL jüri özel ödülü olmak üzere toplamda 765 bin TL’lik is gelistirme hibe destegi sunuldu.

Isletme sahibi girisimci kadinlarin desteklendigi program ile üretilen ürünlerin tanitilmasi, görünürlüklerinin artirilmasi ve sosyoekonomik konumlarinin güçlenmesine katki saglanmasi amaçlaniyor. 2019 yilinda gerçeklestirilen ilk hibe programinda 11 girisimci kadina hibe destegi sunulmustu.

Girisimci kadinlarin basvurulari TOBB, Habitat Dernegi, Coca-Cola Türkiye, Türkiye Kadin Girisimciler Dernegi (KAGIDER) ve Arya Women'in yöneticilerinden olusan jüri tarafindan degerlendirildi.

- "2021 yil sonuna kadar 250 bin girisimci kadina ulasmayi hedefliyoruz"

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu'nun katilimiyla çevrim içi gerçeklestirilen ödül töreninde konusan Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Basak Karaca, girisimci kadinlara desteklerini sürdürmek ve salginin getirdigi yükü bir nebze de olsa azaltmak amaciyla hibe programinin ikincisini bu yil hayata geçirdiklerini belirtti.

Karaca, sunlari kaydetti:

“2015 yilinda küçük adimlarla basladigimiz projemiz, bugün kosar adimlarla daha çok kadinin hayatina dokunur hale geldi. Kiz kardeslerimizden aldigimiz bu güç ve proje paydaslarimizin destegi ile 2021 yilina çok hizli basladik. Yeni is birlikleri ile Kiz Kardesim Projesi’ni gelistirmeye, erisimini güçlendirmeye çalisiyoruz. Projemizle bugüne kadar 100 bine yakin kadina ulasmanin mutlulugunu yasiyoruz. Projeyle 2021 yil sonuna kadar 250 bin girisimci kadina ulasmayi hedefliyoruz. Yeni is birlikleri ve hibe programlari ile girisimci kadinlari desteklemeye devam edecegiz.”

Habitat Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Sezai Hazir ise hibe programindan yararlanmaya hak kazanan girisimci kadinlara, girisimcilik serüvenlerinde basarilar diledi.

Hazir, Habitat Dernegi olarak uzun yillardir dijitallesmeye çok önem verdiklerini aktararak, "Salgin ile online faaliyetlere hizla adapte olduk ve bu alanda gelismeye devam ediyoruz. Her zaman birlikte çalismaktan büyük zevk ve mutluluk duydugumuz ortaklarimizla güçlü isler yapmayi sürdürüyoruz. Salgin dönemi basta olmak üzere her zaman gösterdikleri olaganüstü çabalari için gönüllülerimize yürekten tesekkür ediyorum. Bu hibenin özellikle salgin döneminin, girisimci kadinlar üzerinde yaratmis oldugu ekonomik sorunlari bir nebze de olsa azaltabilmesi en büyük umudumuz.” ifadelerini kullandi.

Kiz Kardesim Projesi Hibe Programi kapsaminda jüri özel ödülünü Hülya Elibol alirken, diger hibe destegi kazananlar söyle:

"Asli Kaya, Ayse Çakir Yazgel, Derya Kübra Er, Ece Çiftçi, Elmas Taspinar, Emine Çap, Esra Çakir, Hatice Dikyol, Hatice Kudal, Hatun Demiray, Hüsniye Pekmez, Leman Ceyhan, Melike Çaça, Meryem Koçoglu, Mevlude Tülek, Miray Yerliyurt, Naime Yigit, Nefise Degirmenci, Nermin Özcan, Nilüfer Kart, Nuray Polat, Nuray Üstünel, Öznur Sahin, Saniye Gümüsçibik, Seher Önel, Sennur Çetin, Suzan Soygür, Tugçe Arca, Yildiz Gündüz."
Kaynak: AA