Kaynak Açiklamasi 'Gençleri Nitelikli Projelerle Bulusturmayi Amaçliyoruz'

Samsun Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Selahattin Kaynak, “Üniversite olarak bölgemizde umut vadeden projelerin bilimsel altyapisini olusturarak, kariyer yolculugunda olan genç kardeslerimizi bu nitelikli projelerle bulusturmayi amaçliyoruz” dedi.

Kaynak Açiklamasi 'Gençleri Nitelikli Projelerle Bulusturmayi Amaçliyoruz'
Samsun Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi (KARGEP) tarafindan Kariyer Günleri paneli düzenlendi.

Çevrimiçi platform üzerinden düzenlenen panelin moderatörlügünü Samsun Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Selahattin Kaynak üstlendi. Üniversite hakkinda bilgi vererek konusmasina baslayan Prof. Dr. Selahattin Kaynak,

“Üniversitemiz Kariyer Gelistirme ve Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezimiz tarafindan düzenlenen panelimizde alanlarinda degerli isimleri bir araya getirdik. Ögrencilerimizin ve mezunlarimizin kariyer planlamalari konusunda onlara destek olan merkezimizin faaliyetleri, kariyer hedefleri dogrultusunda ögrencilerimize isik tutuyor. Su anda bazi mesleklerin gündemde olmadigini, fakat zamani geldiginde bu gün halen dogmamis neslin, tercih edebilecekleri meslekler olacagina inaniyorum. Geçmisteki bazi mesleklerin de günümüzde geçerli olmadigini, dönemlerini tamamlamis olduklarini biliyoruz. Ögrencilerimizin gerek ögrenim hayatlari, gerekse kariyer hedefleri dogrultusunda nitelikli projelerde yer alabilmeleri konusunda Kariyer Merkezimiz, etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerde sektör temsilcileri deneyimlerini ögrencilerimizle paylasiyor, böylelikle istihdam konusunda önünü görebilen, kariyer planlamasini nitelikli yapabilen ögrenci ve mezunlarimizin talepleri ile sektör taleplerinin ayni dogrultuda olmasi bizleri memnun ediyor. Üniversite olarak bölgemizde umut vadeden projelerin bilimsel altyapisini olusturarak, kariyer yolculugunda olan genç kardeslerimizi bu nitelikli projelerle bulusturmayi amaçliyoruz” diye konustu.

Panelin ilk konusmacisi ISKUR Genel Müdürlügü Is ve Meslek Danismanligi Dairesi Baskani Sinan Temur, etkinlikten dolayi tesekkürlerini ileterek konusmasina basladi.

Ardindan istihdam konusunda ISKUR’un yaptigi çalismalardan bahseden Temur, “Egitim hayatindan is hayatina geçiste neler yapabilecegimiz sorularina yönelerek hareket ediyoruz. Mesleki yönlendirme islemini gerçeklestiriyoruz. ISKUR olarak bütün bu yönlendirmelerin yani sira çesitli aktif isgücü programlarimizda basvuranlara yardimci olmaya çalisiyoruz. Kampüs alanlarimizdaki yapilanmalarimizla ve is kulüpleriyle temel yeterlilikleri ögrencilerimize kazandirmayi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.

Aral: “Savunma sanayinde nitelikli personellere ihtiyaç var”

Panelin ikinci konugu Samsun Yurt Savunma Genel Müdürü Utku Aral, Türk savunma sanayisinin dünyada Amerika ve Çin gibi büyük ekonomilerle mücadele ettigini belitti. Sözlerine devam eden Aral, “Ülke olarak savunma sanayine önemli bir bütçe ayrilmis durumda. Türkiye’de savunma sanayiinde büyüklü küçüklü 1500 sirket ve 70 bin çalisan var. Bu önemli bir potansiyel. Bu potansiyelde üretilen projeler için nitelikli personellere ihtiyaç var. Gençlerimize tavsiyem maastan çok gelecek dünyada yer edinebilecekleri islere yönelmeleridir” seklinde konustu.



Sofuoglu: “Mühendislik fakültesi ögrencileri için Ingilizcenin yaninda bir dil daha sart”

Son olarak söz alan TUSAS Yurtdisi Yetenek Kazanimi Uzmani Murat Sofuoglu, “Is hayatina atilirken kendinizi diger adaylardan ayiracak özelliklerinizi özgeçmislerinizde belirtmeniz gerekiyor. Yabanci dil, özellikle Ingilizce artik istihdam için sart. Hatta mühendislik fakültesi ögrencileri için Ingilizcenin yaninda bir dil daha olmasi gerekebiliyor. TUSAS havacilik alaninda personellerine egitim verirken ayni zamanda istihdamini sagliyor. Mühendislik disiplinlerinin her alanindan ögrencilerimize ihtiyacimiz var. Çesitli staj programlariyla da ögrencilerimize destek oluyoruz. Staj performanslarina göre ögrencilerimizi istihdamda degerlendiriyoruz. Egitim hayatinizda heves duydugunuz konulara sarilin. Yabanci dil egitimini ihmal etmeyin” dedi.

Samsun Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi (KARGEP)

20 Subat 2021 tarihinde yönetmeligi Resmi Gazete’de yayinlanarak kuruldu. Merkezin amaci; ögrenciler ve mezunlarin kariyer planlamasi ve kisisel gelisimlerine destek olmak; yeni is fikirleri ve is hayatlari ile ilgili bilimsel, mesleki ve egitsel çalismalar saglamak, onlara danismanlik ve bilgilendirme hizmetleri vermek.

Kariyer Merkezi, Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi ile koordineli bir sekilde faaliyetlerini yürütüyor. Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi tarafindan gelistirilen, Yetenek Kapisi ve Kariyer Kapisi uygulamalarini SAMÜ de aktif olarak ögrencilerin hizmetine sundu. Bu platformlardan ögrenciler stajlar, is ilanlari ve çesitli etkinliklere ücretsiz ulasma imkanina sahipler.
Kaynak: İHA