Kafedeki Saldirgan Kocaya Müdahale Eden Çift O Anlari Anlatti

Manisa’nin Soma ilçesindeki kafede, ayrilma asamasindaki esinin kafasinda bardak kirmasi ve masadaki servis biçagiyla saldirmasi sonrasi saldirgana müdahale eden çift o anlari anlatti. Saldirgana müdahale eden çiftler, "3 gün 5 gün nezarette yatip çikmasinlar" diyerek olayin süphelisinin hak ettigi cezayi almasini istediklerini söyledi.

Kafedeki Saldirgan Kocaya Müdahale Eden Çift O Anlari Anlatti
Olay Manisa’nin Soma ilçesi Atatürk Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir kafede esi I.Ç. ve bebegiyle oturan T.Ç., masadaki bardagi alarak bir anda kalkti. Esi I.Ç.’nin basina bardakla vuran T.Ç., daha sonra masadan aldigi servis biçagiyla defalarca esine vurmaya devam etti. Bunun üzerine olayi gören kafedeki bir müsteri de T.Ç.’ye müdahale etmek istedi. Kendisini durdurmaya çalisan kadinlara da saldirip darbeden T.Ç., kafeden kaçmaya çalisti. Bu sirada olaya müdahale eden kafe isletmecisi Murat Ince ve kafe çalisanlari T.Ç.’yi yakalayarak polise haber verdi.

Ekiplerin olay yerine gelmesiyle birlikte T.Ç. polise teslim edildi. Basina aldigi bardak darbesiyle yüzünde kesikler olan I.Ç. ise olay sonra kanlar içinde kaldi. Gözü dönmüs adamin vurdugu biçak darbeleriyle de yaralanan I.Ç. hastaneye kaldirildi. Buradaki tedavisinin ardindan taburcu olan I.Ç.’nin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

"3 gün 5 gün nezarette yatip çikmasinlar"

Olayi görerek saldirgana müdahale eden çiftlerden Zuhal Yurttas (46), o anlari anlatti ve saldirganin serbest birakilmamasi gerektigini ifade etti.

Yurttas, "Esim o siddet olayini görünce masadaki peçeteligi adama firlatti. Ben ne oldugunu anlamadan adam kadina biçakla saldirdi. O anda da ben ve esim müdahale etmeye çalistik. Çok üzücü bir olaydi ve orada küçücük bir bebek vardi. O bebek de zarar görebilirdi. Ben bir kadin olarak bu durumdan çok rahatsizim. Türkiye’de artik kadin cinayetlerinin bitmesini istiyorum. Bu adam ve bunun gibiler 3 gün 5 gün nezarette yatip çikmasinlar. Hak ettikleri cezayi alsinlar ki bir daha ayni seyler yasanmasin. Benim o an gözüm görmedi, hiç bir sey düsünemedim. Sadece o kadin ve bebeginin zarar görmemesini istedim. Bugün yine ayni seye sahit olsam aynisini yaparim. Artik kadinlarimiz siddet görmesin. Anlasamiyorlarsa bosansinlar ama kadina siddet uygulanmasin" sözlerine yer verdi.

"Halkimizin da duyarli olmasini istiyorum"

Bu tarz olaylarda vatandaslarin kadina siddete müdahale etmesi gerektiginin altini çizen Zuhal Yurttas, "Benim konusulmam önemli degil. Insanlarin duyarsiz kalmamasi, her insanin bizim gösterdigimiz cesareti göstererek bu tarz olaylara müdahale etmesi gerektigini düsünüyorum. Belki ben de esim de o an zarar görebilirdik. Ama ben bunu düsünmek yerine bir insanlik görevini yerine getirerek o kadinin ve bebegin belki de daha çok zarar görmesini engelledim. Halkimizin da duyarli olmasini istiyorum" açiklamasinda bulundu. Daha sonra darbedilen kadinla da görüstügünü söyleyen Yurttas, "Saldiriya maruz kalan kadinla da görüstüm. Tabi o da bu durumdan rahatsiz. Ayrilma asamasindalarmis henüz resmi olarak bosanmamislar. Saldiran adam da herhalde çocugunu görmek istemis ayrilmadan önce. Videoda da görüldügü üzere kadinin saldiriya maruz kalacagindan hiç haberi yok tahmin edememis. Olacaklardan habersiz sekilde bebegiyle ilgilenirken ansizin darbediliyor" diye konustu.



"Bir kadina el kaldirildiginda ayni muameleyi gördügüm her yerde yaparim"

Kadina siddete müdahale eden çiftlerden Ismail Sen (65) ise "Ne kabadayilik ne de kahraman olmak gayesinde degilim. Bir kadina el kaldirildiginda ayni muameleyi gördügüm her yerde yaparim. Ben peçete kutusunu firlattim kendisine olayi görünce kendisine vurmadim. O esnada bir itis kakis meydana geldi. Daha sonra kaçmaya kalkisti. Arkasindan gittim ve engellemeye devam ettim. Daha sonra karsisina çikarak ’Kadina degil bana vur’ dedim. O esnada arkadas benden özür diledi. Polis merkezinde ifade verirken kadinla da görüstük bana tesekkür etti" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA