Genç Ressam Eskisehir'in Duvarlarini Yesilçam'in Unutulmaz Sanatçilarinin Resimleriyle Renklendiriyor

Eskisehir'de 25 yasindaki ressam Mehmet Atesli, is yerlerinin duvarlarina Yesilçam'in unutulmaz sanatçilarinin resimlerini isliyor.



Isletmecilerin talepleri dogrultusunda çogunlukla kafe ve restoranlarin duvarlarini renklendiren Atesli, ilgili kurum ve kuruluslardan izin alip trafo ve bos duvarlara da resim yapiyor.

Mehmet Atesli, gazetecilere yaptigi açiklamada, Aksaray Güzel Sanatlar Lisesini bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Resim Ögretmenligi Bölümünü kazandigini, mezun olduktan sonra duvar resmi ve dövme sanatiyla ilgilendigini söyledi.

Edindigi bilgi ve deneyimlerin ardindan duvar resmi yapmaya karar verdigini belirten Atesli, "Ilk olarak arkadasimin açtigi kafeye portrelerimi yaptim, büyük ilgi gördü." dedi.

Insanlarin eskiye büyük bir özlem duydugunu vurgulayan Atesli, sanatçilarin resimlerinin yogun ilgi gördügünü anlatti.

Bu resimleri görenlerin adeta zamanda yolculuk yaptigini dile getiren Atesli, "Yesilçam'in unutulmaz karakterleri arasinda yer alan Adile Nasit, Münir Özkul, Tarik Akan, Kemal Sunal, Kadir Inanir, Türkan Soray'in yani sira Müslüm Gürses, Neset Ertas gibi birçok ünlü ismin resimlerini duvarlara yansitiyorum. Insanlar tarafindan ilgi görmesi, portrelerin önlerinde öz çekim yapmalari beni mutlu ediyor."

Atesli, en büyük hayalinin binalarin dis cephelerine devasa resimler yapmak oldugunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA