Gaziantep Hayvanat Bahçesinin Sakinleri, Kavurucu Sicaklarda 'Buzlu Kokteyl'lerle Serinliyor

Termometrelerin 40 dereyi gösterdigi kentte, hayvanat bahçesi sakinleri için özel bazi önlemler alindi Aslan, kaplan ve jaguar gibi yirtici hayvanlara buzlu et kokteyli, ayilar için de karpuz, elma, portakal, kivi, çilek, muz ve üzümden olusan buzlu meyve kokteyli hazirlanan hayvanat bahçesindeki deve kuslari ve develer ise suyla yikanarak serinletiliyor.

KEMAL KARAGÖZ - Hava sicakliginin 40 dereceye ulastigi Gaziantep'te, hayvanat bahçesinin sakinleri için özel buzlu kokteyller hazirlanmaya basladi.

Alan genisligi ve tür sayisi bakimindan dünyanin en büyük hayvanat bahçeleri arasinda yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki hayvanlar için sicaga karsi önlemler artirildi.

Hava sicakliginin 40 dereceye ulastigi kentte, hayvanat bahçesi sakinleri için özel bazi önlemler de alindi. Bu kapsamda aslan, kaplan ve jaguar gibi yirtici hayvanlara buzlu et kokteyli, ayilar için de karpuz, elma, portakal, kivi, çilek, muz ve üzümden olusan buzlu meyve kokteyli hazirlaniyor.

Çogu zaman havuzda vakit geçiren hayvanlarin buzlu menüleri tüketmesi ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Dogal Hayati Koruma Daire Baskani Celal Özsöyler, AA muhabirine, Gaziantep Hayvanat Bahçesinin alan ve tür sayisi bakimindan Türkiye'de ilk, Avrupa'da üçüncü ve dünyada dördüncü sirada bulundugunu söyledi.

Hayvanat bahçesindeki hayvanlara uygun barinaklar dizayn ettiklerini belirten Özsöyler, "Bütün hayvanlarimizin yazliklarinda serinlemeleri için havuzlar ve kis aylari için de isitma sistemleri var. Yani dünya standartlarinda canlilarimizi koruyoruz." dedi.

Havalarin isinmasiyla hayvanlari serinletmek için bazi önlemler aldiklarini dile getiren Özsöyler, söyle konustu:

"Burada hayvanlar istedikleri zaman havuza girip serinliyor. Biz hayvanlarin daha fazla serinlemeleri için onlara özel et ve meyve kokteyli hazirliyoruz. Özellikle ayilara kendilerinin sevdikleri domates, elma, salataliklardan olusan buzlu kokteyl hazirlayip veriyoruz. Bu sekilde bir bakimdan kendilerine oyun olmus oluyor. Yirtici hayvanlar için ise et kokteyl hazirliyoruz. Özellikle aslan ve kaplanlara etleri dondurup veriyoruz. Ayrica deve kuslari ve develeri de su fiskiyeleriyle serinletiyoruz."

Özsöyler, Gaziantep Hayvanat Bahçesini 2021 yilinin ilk 6 ayinda 1 milyon 750 bin kisinin ziyaret ettigini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA