Dogasiyla Cezbeden Bingöl'ün Pargasur Selalesi Misafirlerini Agirliyor

Essiz dogal güzellikleri barindiran selale, ziyaretçilere soguk sularinin altinda serinlemenin keyfini yasatiyor Adana'dan gelen Büsra Göksenli: 'Manzarasi büyüledi bizi. Gelmek isteyen varsa herkese tavsiye ediyorum' Aydin'dan gelen ögretmen Münevver Karakaya: 'Bütün ögretmen adaylarinin tercihlerinde Bingöl'ü yazmalarini önerebilirim'

RIDVAN KORKULUTAS - Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki Pargasur Selalesi, dogal güzelligiyle essiz manzaralar sunuyor.

Kalkanli köyü sinirlarinda bulunan Pargasur Selalesi, kayalik alanin ortasindan yaklasik 30 metreden dökülüyor.

Her yil özellikle mayis ve haziran ayinda kar sularinin etkisiyle canlanan selale, dogal güzelligi ve su sesiyle huzur veriyor.

Bingöl'e 70, ilçe merkezine 17 kilometre mesafedeki selale, doga tutkunlarinin yani sira fotograf meraklilarini cezbediyor ve özellikle hafta sonu misafirlerini agirliyor.

Essiz dogal güzellikleri barindiran selale, ziyaretçilere soguk sulariyla serinlemenin keyfini yasatiyor.

Selalenin yanina Türk bayragi asan SAR Kuzey Yüzü Dagcilik Kulübü ve Arama Kurtarma Dernegi sporculari, kayaliklarindan halatla inis gerçeklestirerek güzel görüntüler olusturdu.

Dernek, ayrica selalenin tanitimina destek olmak amaciyla bölgeye tur düzenleyerek sehir disindan birçok kisinin dogal güzelligi görmesine sagladi.

- "Insanlarimizi buraya davet ediyoruz"

Dernegin Bingöl Birim Sorumlusu Ramazan Küçükhazar, AA muhabirine, 45 kisiyle 7 kilometre yürüyerek selaleye ulastiklarini söyledi.

Selalenin altinda geçmiste tapinak olarak kullanilan magaralarin da bulundugunu anlatan Küçükhazar, "Pargasur Selalesi çok fazla bilinmiyor ancak turlar düzenleyerek tanitima katki vermeye çalisiyoruz. Mevsimlere göre suyun siddeti degisiyor. Insanlarimizi buraya davet ediyoruz." dedi.

- "Burada nefes aldiginizi hissediyorsunuz"

Adana'dan gelen Büsra Göksenli de Bingöl'ün bu tür güzelliklerini yeni gördügünü belirtti.

Göksenli söyle konustu:

"Çok güzel bir yer. Sadece selaleye çikan yollarin düzeltilmesi lazim. Bingöl'ü havasi ve suyu nedeniyle her zaman begeniyorum. Adana'da nemli havadan dolayi yapis yapis oluyor insan. Burada nefes aldiginizi hissediyorsunuz. Manzarasi büyüledi bizi. Gelmek isteyen varsa herkese tavsiye ediyorum."

Aydin'dan gelen ögretmen Münevver Karakaya da sehir hayatinda uzaklasarak böyle bir tabii güzelligi ziyaret etmelerinin kendilerine çok iyi geldigini dile getirdi.

Karakaya, "Bütün ögretmen adaylarinin tercihlerinde Bingöl'ü yazmalarini önerebilirim." dedi.

Ingilizce ögretmeni Figen Bayat da "Sakli bir cennet varmis dediler. Gelip gördük, çok begendik." diye konustu.

Sevgi Sezgin de burayi ilk kez gördügünü dile getirerek, "Gerçekten çok güzel bir yer. Bingöl'ün güzel bir dogasi var, selale de bu doganin bir parçasi." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA