DEVA Partisi Genel Baskani Babacan, Kocaeli'de Temaslarda Bulundu

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, "Hangi konu ve alan olursa olsun isin basina dürüst ve ehil insanlari getirin, istisareyle is yapin, ortak akil arayin. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok." dedi.

Çesitli temaslarda bulunmak üzere Kocaeli'ye gelen Babacan, Gebze ilçesindeki bir otelde is dünyasi ve sivil toplum kuruluslarinin (STK) temsilcileriyle bulustu.

Babacan, burada yaptigi konusmada, Türkiye'nin her alanda zor bir dönemden geçtigini ve krizler yasadigini savundu.

Krizlerin çözümünün zor olmadigini belirten Babacan, "Türkiye'nin yeniden ayaga kalkmasi zor degil. Hangi konu ve alan olursa olsun isin basina dürüst ve ehil insanlari getirin, istisareyle is yapin, ortak akil arayin. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Su anda ülkemiz pandemi döneminden çikis asamasina geldi. Pandeminin de getirdigi ekonomik zorluklari hepimiz yasadik ama Türkiye'de ekonomik kriz pandemiden önce zaten vardi." ifadelerini kullandi.

"Türkiye'nin tek çikisi var, hukuk ve egitim konusuna egilmek." diyen Babacan, parti olarak Türkiye'nin bir hukuk devleti olmasini hedeflediklerini, bunun için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Babacan, Türkiye'nin çözümsüz sorunu olmadigini aktararak, eylem planlarini hazirladiklarini kaydetti.

- Gebze, Izmit ve Basiskele ilçe baskanligi binalarinin açilisi yapildi

Konusmasinin ardindan Babacan ve beraberindekiler, Tatlikuyu Mahallesi'ne geçerek partisinin Gebze Ilçe Baskanligi binasinin açilis programina katildi.

Babacan, burada yaptigi konusmada, parti olarak demokrasiyi, milletin sesini egemen kilmak için yola koyulduklarini söyledi.

Açilisin ardindan Babacan, Gebze Çarsisi'nda esnafi ziyaret ederek, vatandaslarla sohbet etti.

Daha sonra Izmit ilçesine geçen Babacan ve beraberindekiler, partinin Izmit Ilçe Baskanligi binasinin açilisini gerçeklestirdi.

Burada basin mensuplariyla bir araya gelen Babacan, partisinin 81 ilde temsil edildigini belirterek, toplam 973 ilçenin yaklasik 650'sinde baskanlarin görevinin basinda oldugunu söyledi.

Babacan, kongrelerin yogun sekilde devam ettigini dile getirerek, "1-2 ay içerisinde yaklasik 200 ilçe kongremiz planlanmis durumda. Il kongre sayimiz 47'ye ulasmis durumda. Eskiden bir ilde ilçe sayimizin üçte birinde kongre yapinca il kongresini yapiyorduk, seçimlere girme hakkini elde etmek için. Geçtigimiz kasim ayinda o hakki elde ettik." diye konustu.

Daha sonra Basiskele ilçesine giden Babacan, partisinin ilçe baskanligi binasinin açilisini yapti.

Kaynak: AA