'Biz Yaptik, Balikesirli Sahip Çikti'

Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, ilçesinde devam eden ve tamamlanan projelerini yerinde inceleyerek gazetecileri bilgilendirdi. Projelerin her kesime hitap ettigini vurgulayan Baskan Avci, tamamlanan park ve millet kiraathanelerine vatandaslarin sahip çiktigini söyledi. Hasan Can Kültür Merkezi’nin açilisa hazir oldugunu söyleyen Baskan Avci, Altieylül’ün büyük bir ihtiyacinin bu sekilde giderildigini kaydetti.

'Biz Yaptik, Balikesirli Sahip Çikti'
Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, gazetecilerle ile birlikte sahada devam eden ve tamamlanan projeleri inceledi. Sabri Ugur Parki ve Millet Kiraathanesi ile teknik incelemesine baslayan Hasan Avci, 120 yillik baruthane binasinin bu sekilde gün yüzüne çiktigini ve vatandasin da sahip çiktigini söyledi.

Baskan Avci, "Bu projemizi Dinkçiler Mahallesi’nde hayata geçirdik. Burasi namli bir mahalle olmasina karsin. Baska yerlerde yasanan kirilma dökülme gibi sikintilarin onda birini dahi burada yasamadik. Burasi Balikesir’i köy statüsünden çikartip sehir statüsü kazandirmis efsane Belediye Baskani rahmetli Sabri Ugur’un adini verdik. Büyüksehir Belediyesi’nin de kurucu Belediye Baskani Edip Ugur abimiz de rahatsiz ona da acil sifalar diliyoruz" dedi.

Baskan Avci’nin ikinci duragi Sultan Alparslan Kültür evi oldu. Kütüphaneyi dolasan Hasan Avci, "Burayi 31 Agustos tarihinde Gençlik ve Spor Bakanimizin katilimi ile hizmete açmistik. Yan tarafta bulunan Cuma Pazari da 2018 yili içinde Büyüksehir Belediyesi’nin katkilari ile açildi. Bulundugumuz yerin bodrum kati Altieylül Belediyespor’un spor salonu. Orta kat kafeteryasi ve üst katta da kütüphanesi bulunuyor. Kuran Kursu ve bahçesinde 12 ay açik olacak havuzu, okçuluk alani, masa tenisi alanlari ile 2. Gündogan’da yasayan çocuklar için güzel bir tesisimiz. Kütüphanemiz çok güzel ilgi gördü ve bir dönem yigilma oldu. Sonra biz bir program gelistirdik ve ögrenciler internet ortaminda randevu alarak gelmeye basladi " dedi.

Baskan Avci, daha sonra Abdülhamithan Gelisim Merkezi, Mustafa Kemal Atatürk Yasam Kompleksi, Ismail Akçay Parki ve Plevne Millet Kiraathanesi’ni inceledi. Baskan Avci, "Abdülhamithan Gelisim Merkezi 20 milyon TL maliyeti olan, 6 bin 400 metrekare sadece Altieylül ilçesine degil Balikesir’e katki sunacak bir bina oldu burasi. Eylül ayinda bitirmeyi planliyoruz" dedi.

Baskan Avci, Plevne Millet Kiraathanesi ziyaretinde ise Altieylül ilçesinde toplamda 10 adet Millet Kiraathanesi’ni vatandasin hizmetine sunmayi düsündüklerini ifade etti.



Hasan Can Kültür Merkezi açilisa hazir

Son olarak Hasan Can Kültür Merkezi’nde gazetecilere bilgi veren Hasan Avci, "Bu projeyi biz tamamladik. 12 milyon 700 bin lira gibi bir rakama mal ettik. Bunun 2 milyonunu Ümraniye Belediyesi karsilamis oldu. 2 milyon 100 bin lira Kültür Bakanligi’ndan destek aldik. 2 milyon 400 bin lira daha bakanliktan destek gelecek. Geri kalan kismini da biz karsiladik. Burasi ile ilgili olarak ’Ümraniye Belediye Baskani Hasan Can basladi ama bitirmedi, niye onun adini verdiniz’ diye elestiriler geldi. Zekai Baskanimizin devaminda biz göreve geldik. Kendisi Hasan Can Kültür Merkezi adini söz vermisti. Hizmette de devamlilik esastir. Bazi vatandaslarimiz benim soy ismim ile Hasan Can’in ismini karistiriyor. Bunu da söylemis olalim" seklinde konustu.

Baskan Avci, "Bu ilçede yasayan garip gureba vatandaslarimizin sorunlarini çözmek için mücadele ettigimizi her defasinda ifade ediyoruz. 2015 yilinda ALGEM birimini kurduk. Alkart gida yardimi, yakacak, gida yardimi bulunuyor. Sosyal yardimlarda bulunuyoruz. Yardim edecek kisiyi tek kisi belirlemiyor. Bir kurul var. Bu kurul degerlendirmeleri yapiyor. Bu is siyaset söz konusu olacak bir is degil. 2021 yilinda malum enflasyonda yukari dogru hareket oldugu için düzenleme yaptik. 2 kisilik aileye ayda 200 lira, 3-4 kisilik aileye 250 lira, 5-6 kisilik aileye 350 lira ve 7 ve üzeri kisiye sahip ailelere 400 liralik Alkart veriyoruz. Bununla ilgili ihale yaptik. 20’yi askin subesi olan marketlerden vatandaslarimiz gidip alisveris yapiyor. Bu kartlar sigara ve alkol alimina kapali. Bunu da sistem üzerinden görüyoruz. 4 kisilik bir aileye 2015 yilinda yakacak yardimi olarak 720 lira bu rakam 2021 yilinda 4 bin 195 lira yakacak yardimi yapiyoruz" dedi.

Baskan Hasan Avci, pandemi döneminde esnafa da destek olduklarini anlatti. Avci, "Pandemi döneminde esnafimizin sorunlarini kökten çözemeyiz ama enazindan yaninda yer almak adina çaba gösterdik. Esnafa 1000 liralik destek verelim dedik. Kapali olarak bin esnafimiz vardi ama bize 314 esanfimiz müracaat etmis. Burada esnafin ne kadar gani gönüllü oldugunu görüyoruz. Anlasiliyor ki burada ihtiyaci olmayan esnaf, ihtiyaci olan müracaat etsin diye düsünmüs. 314 esnafimiza 314 bin lira destek vermis olduk. Ramazan ayinda da davulcu kardeslerimize 114 bin lira destek verdik. Evde iftar hizmetini de Ramazan’da sürdürdük" dedi.

Önümüzdeki dönem ile ilgili de konusan Hasan Avci, çiftçilere yönelik de bir destek vereceklerini söyledi.



Öte yandan toplantinin sonunda bir basin mensubunun ’Büyüksehire aday olmayi düsünüyor musunuz’ sorusunu cevaplayan Hasan Avci, "Böyle bir hedefim, hesabim, niyetim yok. Sunu açik yüreklilikle söylüyorum. Altieylül ile ilgilide bir dahaki döneme bir niyetim yok. Anamin karnindan belediye baskani olarak dogmadim. Ama 5 sene ama 15 sene sonra bu is bitecek. Belki 2024’te biter belki daha erken biter belki daha sonra biter. Yapmak istedigimiz, gayret etigimiz, mücadele etmek istedigimiz sey sorumlulugun bilinci ile gücümüzün tasiyabildigi bütün yükü alarak milletimize hizmet etmek.

Benim açik sözlü oldugumu da gayet iyi bütün arkadaslarimiz biliyor olmasi lazim. Bu konuda karnimin içinde gizli bir hesabim yok. Bizim Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz’dir. Yücel Baskanimizin basarisi için hep birlikte çalisiyoruz. O da bize ciddi manada taleplerimiz oldugunda destek veriyor” dedi.

Kaynak: İHA