Biden, 1 Temmuz'da Florida'da Çöken Binanin Bulundugu Yere Gidecek

ABD Baskani Joe Biden ve esi Jill Biden, Florida'da 24 Haziran'da çöken ve 11 kisinin yasamini yitirdigi 12 katli binanin bulundugu Surfside bölgesini 1 Temmuz'da ziyaret edecek.

Beyaz Saray'dan yapilan açiklamada, Biden ve esi Jill Biden'in 1 Temmuz'da Florida'nin Miami kentine bagli Surfside bölgesini ziyaret edecegi bildirildi.

Biden'in ziyarette çöken binanin enkazindaki arama kurtarma çalismalarini da yerinde incelemesi bekleniyor.

- 13 katli binada ölenlerin sayisi 11'e yükseldi

Öte yandan çöken 13 katli binada cansiz bedenine ulasilan kisi sayisi 11'e yükselirken, enkaz altinda oldugu düsünülen 150 kisiden hala haber alinamiyor.

Kurtarma çalismalari 6. gününe girerken yetkililer, köpeklerin yani sira termal kamera, radar ve sonar cihazlarinin da kullanildigi arama ve kurtarma çalismalarinin hava sartlari ve yikintilar arasindan canli insan bulma titizligi nedeniyle beklenildiginden daha yavas ilerledigini kaydediyor.

Kayip 150 kisinin yakinlari yetkililerden haber beklerken, AA ekibi de olay yerinde gelismeleri yakindan takip ediyor.

- 270 dairelik lüks kondo binasinin yarisi aniden çökmüstü

Surfside bölge yetkilileri, bina yönetimi ile 2018’de yapilan yazismalarda, 1981 yapimi binada büyük yapisal hasar bulunduguna dikkati çekmis, binanin çatlayan kolonlari ile ufalanmaya baslayan betonunda yaklasik 9 milyon dolarlik bir tamirat gerektigini bildirmisti.

Miami Beach’in kuzeyinde, yaklasik 5 bin 600 nüfuslu Surfside yerleskesinde, 24 Haziran'da 13 katli 270 dairelik lüks kondo binasinin yarisi aniden çökmüstü.

Kaynak: AA