Aydin'da 1. Uluslararasi Kirmizi Eller Karacasu Çömlek Ve Sanat Çalistayi Basladi

Aydin'in Karacasu ilçesinde, 1. Uluslararasi Kirmizi Eller Karacasu Çömlek ve Sanat Çalistayi basladi.

Karacasu Belediyesince düzenlenen program kapsaminda ilk olarak çömlek atölyelerinin bulundugu alandan belediye binasina kadar kortej gerçeklestirildi.

Karacasu Belediye Baskani Zeki Inal, belediye binasi önünde düzenlenen törende, çömlekçiligi yasatmak ve hak ettigi konuma getirmeyi amaçladiklarini söyledi.

Türkiye'nin farkli illerinden akademisyen ve çömlek ustalari ile farkli sanat dallarindan sanatçilarini misafir ettiklerini animsatan Inal, Aydin'i dünyaya tanitmak istediklerini vurguladi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Umu Tuncer de UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi'ndeki Afrodisyas Antik Kenti gibi degerlere sahip Karacasu'nun bu anlamda önemli bir paya sahip oldugunu kaydetti.

Tuncer, "Karacasu ilçemiz dogal güzellikleriyle ve binlerce yillik çömlekçilik gelenegi ile aslinda dünyada taninmayi hak eden önemli bir turizm ilçesi olmayi hak eden güzide bir degerimiz. Bunun için tüm kurumlarla, yerel yönetimlerimizle güç birligi içinde çalismaya devam edecegiz." dedi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri, ilçeye gelen ressam, heykeltiras, hat ve ebru sanatçilari ile çömlek ustalarinin yaptigi eserlerin bulundugu stantlari gezdi.

Çalistay, 4 Temmuz'da sona erecek.

Program kapsaminda panel, atölye çalismalari ve müzik dinletileri yapilacak, son gün ise çalistay süresince yapilan eserler sergilenecek.

Kaynak: AA