Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi'nda Serbest Stil 97 Kiloda Polat Polatçi, Altin Madalya Kazandi

Almanya'nin Dortmund kentinde devam eden Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi'nda, serbest stil 97 kiloda Polat Polatçi, altin madalya kazandi.

Türkiye Güres Federasyonundan yapilan açiklamaya göre milli güresçi Polat Polatçi, finalde Rus rakibi Ali Magomed Aliyev karsisinda 13-6 gerideyken, rakibini tusla yenerek Avrupa sampiyonu oldu.

70 kiloda Mevlüt Özdemir, repesajdan gelen Sirbistanli Viktor Voinovic'i 8-4 yenerek, bronz madalya aldi.

79 kiloda Ismail Küçüksolak ise repesajda Azerbaycanli Sabuhi Amiraslanov'u 7-6 yendi. Ismail Küçüksolak, ardindan Gürcistanli rakibi Otari Adeishvili'yi de 10-7 öndeyken tusla yenerek bronz madalya kazandi.

57 kiloda Ahmet Karavus, bronz madalya mücadelesinde repesajdan gelen Gürcistanli Giorgi Gegelashvili'ye yenilince 5. oldu.

Böylece milli güresçiler, 1 altin, 2 bronz madalya aldi.

- Taner Garip finale yükseldi

Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi'nda Türkiye'yi serbest stil 74 kiloda temsil eden Taner Garip, ilk turda Makedonya'dan Elvedin Feta'yi 10-0 sayi tusuyla, çeyrek finalde Alman rakibi Stas David Wolf'u 14-2 sayi tusuyla ve yari finalde de Ukraynali rakibi Vadym Kurylenko'yu 6-3 yenerek finale yükseldi.

Taner Garip, finalde Azerbaycanli Cebrail Haciyev ile karsilasacak.

61 kiloda Hamza Zopali ise repesajda Belarus'tan Ivan Hramyka ile mücadele edecek, rakibini yenerse bronz madalya için Moldovali Pavel Andrusca ile karsi karsiya gelecek.

86 kiloda Emre Çiftçi de repesajda Azerbaycanli Fuad Mayilov ile karsilasacak, rakibini yenerse bronz madalya için Macar Joel Hencz ile mücadele edecek.

Kaynak: AA