Alanya'da Av Kösküne Beton Yol Çalismasi

Alanya Belediyesi tarafindan restore edilerek Av Müzesi olarak turizme kazandirilan Demirtas Av Köskü’ne ulasimi saglayan yol, Beton (SSB) yol teknigi ile kaplaniyor.

Alanya'da Av Kösküne Beton Yol Çalismasi
Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel tarafindan restore edilerek Avcilik Müzesi olarak turizme kazandirilan Demirtas Av Köskü’nün yolu kaliteli asfalt ile kaplandi. Alanya Belediyesi, özellikle Avrupa ülkelerinde uygulanan Silindirle Sikistirilmis Beton (SSB) yol uygulamasini kent genelinde yayginlastirmaya devam ediyor. Ilk defa Avsallar Konak Caddesi’nde uygulanan Beton (SSB) yol, Demirtas Mahallesi’nde bulunan Av Köskü yolunda da uygulamaya baslandi. Alanya Belediyesi Fen Isleri ekipleri, önce altyapi ve kaldirim çalismasi yapilan Demirtas Sedre Av Köskü yolunda çalismalara basladi.

Yücel: “Restore edip ayaga kaldiracagiz”

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Restore edip ayaga kaldirdigimiz Selçuklu dönemi eserleri arasinda bulunan Sultan Alaaddin Keykubat Av Köskü’nün yolunu ziyaretçilerimiz için modern ve güvenli bir hale getiriyoruz. Su an ekiplerimiz bölgede çalismasini sürdürüyor. Beton yolun görsel olarak tarihi mekanlarimizla daha uyumlu oldugunu gördük. Bu yüzden aslina uygun sekilde restore ettigimiz ve Avcilik Müzesi olarak tasarladigimiz Demirtas Sedre Av Köskü’nün yolunu da SSB Beton Yol teknigini kullanarak kaplamasini gerçeklestirecegiz. Simdiden bölgemize ve ziyaretçilerimize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA