Adana'daki Taksici Cinayetinin Zanlisi, 300 Kamera Kaydindan 500 Saatlik Görüntü Incelenerek Yakalandi

Adana'da bir taksiciyi tabancayla öldürüp aracini gasbederek kaçan süpheli, polisin 300 kamera kaydindan yaklasik 500 saatlik görüntüyü incelemesiyle tespit edilerek yakalandi.

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Cinayet Büro Amirligi ekipleri, 24 Haziran'da merkez Çukurova ilçesi Sambayadi Mahallesi'nde taksi sürücüsü Fazil Yogun'u (47) tabancayla vurarak öldürdükten sonra aracini gasbederek kaçan süpheliyi yakalamak için 300 güvenlik kamerasindan elde ettigi yaklasik 500 saatlik görüntüyü incelemeye aldi.

Ekipler, görüntülerden sürücü Yogun'un Seyhan ilçesi Atatürk Caddesi'nde aracina aldigi kadin müsterisini daha sonra Ibo Osman Caddesi'nde biraktigi, bu sirada aracina binen erkek müsterisiyle olayin yasandigi bölgeye gittigini tespit etti.

Görüntülerden yola çikan ekipler gasbedilen araci Yüregir ilçesi Yenidogan Mahallesi'nde terk edilmis halde buldu.

Ekipler, yaptiklari arastirmayla görüntülerde sag ayaginin aksadigini fark ettigi bu kisinin "uyusturucu madde ticareti" suçundan girdigi cezaevinden bir süre önce tahliye edilen Soner A. (53) oldugunu belirledi.

- Süpheli çatida yakalandi

Polisin bölgedeki bir otelde kaldigi bilgisine ulastigi Soner A, adrese düzenlenen operasyonla çatida saklanirken yakalandi. Zanlinin üzerinde ruhsatsiz tabanca ele geçirildi.

Gözaltina alinan süphelinin cinayeti itiraf ettigi öne sürüldü.

Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen zanli çikarildigi nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklandi.

Zanlinin, maktul Fazil Yogun'un kullandigi taksiye binmesi bölgedeki bir güvenlik kamerasina yansidi.

Taksi soförü Fazil Yogun, 24 Haziran’da Sambayadi Mahallesi'nde bir kisi tarafindan tabancayla vurularak hayatini kaybetmisti.

Polis, kaçan süpheliyi yakalamak için çalisma baslatmisti.

Kaynak: AA