Sehit Yakinlari, Gaziler Ve Ihtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Hizmet Verecek Dügün Salonu Açildi

Adiyaman'in Besni ilçesindeki dügün salonunu açan is adami Cuma Ekinci: 'Geçen yil bir ihtiyaç sahibi ailenin dügünü yapalim dedik ve ucuza dügün salonu bulamadik. Bu yüzden ihtiyaç sahipleri için burayi kurduk. Bu kadar yüksek fiyatlarla gariban aileler nasil dügün yapar diye düsündüm. Bu salondan artik garibanlar, yetimler, öksüzler, sehit yakinlari ve gazilerimiz için bedava dügün yapacagiz'

ORHAN PEHLÜL/EMRE EVREN - Adiyaman'in Besni ilçesinde yasayan is adami Cuma Ekinci, ihtiyaç sahibi bir ailenin dügününü organize etmeyi düsündügü salonlarin kiralama bedelini yüksek bulmasi üzerine sadece yetim, öksüz, sehit yakini, gaziler ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz hizmet vermesi için dügün salonu açti.

Ilçede yaptigi hayirlarla taninan Cuma Ekinci, yaklasik 1 yil önce kendisine ulasan ihtiyaç sahibi çiftin dügünü için salon isletmecileriyle görüstü.

Salon kiralama bedellerini yüksek bulan Ekinci, bunun üzerine 2 dönümlük kendi arazisinde yetim, öksüz, sehit yakini, gaziler ve ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek dügün salonunu hizmete açti.

Cuma Ekinci, AA muhabirine, uzun zamandan bu yana imkanlari dahilinde ihtiyaç sahiplerine yardimci olmaya çalistigini söyledi.

Ilçede ihtiyaç sahibi ailelerin kendisiyle iletisime geçtigini anlatan Ekinci, "Geçen yil bir ihtiyaç sahibi ailenin dügünü yapalim dedik ve ucuza dügün salonu bulamadik. Bu yüzden ihtiyaç sahipleri için burayi kurduk. Bu kadar yüksek fiyatlarla gariban aileler nasil dügün yapar diye düsündüm. Bu salondan artik garibanlar, yetimler, öksüzler, sehit yakinlari ve gazilerimiz için bedava dügün yapacagiz." dedi.

- "Pasta ve tatlisi da bizden"

Arazinin kendisine ait olmasi dolayisiyla çok ciddi bir yatirima ihtiyaç duymadan salonu kurdugunu dile getiren Ekinci, söyle devam etti:

"Dügün için yer bizden. Yeri geldiginde pasta ve tatlisi da bizden. Kendilerinden kamera, müzik, çay ve su gibi ücretleri de almiyoruz. Bir anlamda her sey tamamen bedava. Bana bir dua etmeleri yeter. Isterim ki is adamlari, hayirseverler de bu tür proje yaparlar çünkü inaniyorum ki gariban gülerse dünya güler. Ilçede dügün ve sünnet organizasyonu yapmayi düsünen ve durumu olmayan herkesi bekliyorum."

Cuma Ekinci'nin esi Filiz Ekinci de esinin dügün salonu fikrini ilk kendisine anlattigini, buna çok sicak baktigini söyledi.

Her zaman esinin yaninda oldugunu belirten Filiz Ekinci, esiyle gurur duydugunu dile getirdi.

Yakinlarinin dügünü için salona gelen vatandaslardan Leyla Çolak ise "Ilçede herkes Cuma abiyi tanir. Herkes kendisinden çok memnun. Bizler de kendisine tesekkür ediyoruz. Bu dügün salonu herkesin faydalanabilecegi bir salon. Kendisinden Allah razi olsun." diye konustu.
Kaynak: AA