Rönesans Holding'den 'Rönesans Saglik Yatirim' Açiklamasi Açiklamasi

'Bazi basin yayin organlarinda yer aldigi gibi hastanelerin satisi ya da devri söz konusu olmamakla birlikte Rönesans Saglik Yatirim Grubu, ilgili sehir hastanelerinin yatirimcisi ve Saglik Bakanligi nezdinde ana muhatabi olmaya devam etmektedir' 'Temizlik, güvenlik, yemek, çamasir, sterilizasyon, hasta refakat, bilgi giris gibi soft hizmetler ISS'ye devredilerek hastaneler için kritik önem tasiyan medikal destek hizmetler ve bina bakim onarimi gibi teknik hizmetler Rönesans'in uluslararasi tecrübesi dogrultusunda, Rönesans tarafindan saglanmaya devam edilecektir'.

Rönesans Holding'den yapilan açiklamada, bazi basin yayin organlarinda yer aldigi gibi hastanelerin satisi ya da devrinin söz konusu olmamakla birlikte Rönesans Saglik Yatirim (RSY) Grubu'nun, ilgili sehir hastanelerinin yatirimcisi ve Saglik Bakanligi nezdinde ana muhatabi olmaya devam ettigi belirtildi.

Açiklamada, Rönesans Saglik Yatirim'in, Türkiye'de erisilebilir kaliteli saglik hizmetleri altyapisini olusturan sehir hastanelerinin hayata geçirilmesine öncülük ettigi aktarildi.

Açiklamada, "Yatirimci rolü ile Yozgat, Adana, Elazig, Bursa ve Istanbul Basaksehir Sehir Hastaneleri'ni yurt disi finansörler vasitasiyla yerli finansman kaynagi kullanmadan basariyla tamamlamis ve ülkemize yüksek katma degerle kazandirmistir. Sehir hastanelerinde proje sözlesmeleri kapsaminda, yemek, güvenlik, çamasir, bakim onarim gibi birçok hizmetin ifa sorumlulugu yatirimci sirketlere verilmistir. Bu hizmetlerin saglanmasi amaciyla 2015 yilinda Rönesans Isletme Hizmetleri (RIH) kurulmustur." denildi.

Rönesans Isletme Hizmetleri'nin, yatirimci sirketleri tarafindan Yozgat, Adana, Elazig ve Bursa Sehir Hastaneleri'nde hizmet saglayici olarak görevlendirildigi bildirilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Gelecek sene (2022) yapilacak 'pazar testi (ilgili hizmetlerin her 5 yillik sürede yeniden ihale edilmesi)' nedeniyle rekabeti ve sürdürülebilirligi desteklemek için Rönesans uzmanligi ve katkisi sinirli olan temizlik, güvenlik, yemek, sterilizasyon gibi hizmetlerde dünya devi ve sektörün lider firmasi ISS Tesis Yönetimi Hizmetleri AS (ISS) ile is birligi yapilmasina karar verilmistir. Yeni yapida hizmetleri iki ayri firmanin yönetecegi bir planlama yapilmistir. Bu kapsamda temizlik, güvenlik, yemek, çamasir, sterilizasyon, hasta refakat, bilgi giris gibi soft hizmetler ISS'ye devredilerek hastaneler için kritik önem tasiyan medikal destek hizmetler ve bina bakim onarimi gibi teknik hizmetler Rönesans'in uluslararasi tecrübesi dogrultusunda, Rönesans tarafindan saglanmaya devam edilecektir.

Söz konusu soft hizmetlerin devredilmesiyle mevcut projelerde sunulan hizmetlerin kalitesinin ve istikrarinin sürdürülmesi amaçlanmaktadir. Bazi basin yayin organlarinda yer aldigi gibi hastanelerin satisi ya da devri söz konusu olmamakla birlikte Rönesans Saglik Yatirim Grubu, ilgili sehir hastanelerinin yatirimcisi ve Saglik Bakanligi nezdinde ana muhatabi olmaya devam etmektedir."
Kaynak: AA