OMÜ'den Dezavantajli Kadinlarin Isgücü Piyasasina Entegrasyonu Için Proje

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Saglik, Kültür ve Spor Dairesi Baskanliginin (SKS) yürüttügü “Temel Egitim Yoluyla Dezavantajli Kadinlarin Yetkinliklerinin Güçlendirilmesi Için Model Gelistirilmesi Projesi”nin ön ve baslangiç toplantilari düzenlendi.

OMÜ'den Dezavantajli Kadinlarin Isgücü Piyasasina Entegrasyonu Için Proje
Online olarak yapilan toplantida, Avrupa Birligi (AB) Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Ulusal Ajans ve Erasmus programlari tarafindan desteklenen TR01-KA204-093850 numarali “BASICEDU-Development of Model for Strengthening Competences of Disadvantaged Women Through Basic Education” (Temel Egitim Yoluyla Dezavantajli Kadinlarin Yetkinliklerinin Güçlendirilmesi Için Model Gelistirilmesi) isimli projenin ön toplantisi 10 Mart 2021, baslangiç toplantisi ise 18 Mart 2021 tarihinde gerçeklesti.

SKS koordinatörlügünde 5 ülkeden 6 ortak tarafindan yürütülecek olan projede; Türkiye’den Ondokuz Mayis Üniversitesi (Koordinatör), Canik Halk Egitim Merkezi, Avusturya’dan Compass- Beratung, Begleitung Und Training Gemeinnützige Gmbh, Ispanya’dan Asociacion Caminos - Asociacion Para El Intercambio Educacion Desarrollo Social, Almanya’dan ZIB-Zentrum Für Interkulturelle Bildung und Arbeit E.V. ve Sirbistan’dan Oaza Sigurnosti ortak olarak görev aldi.

Gerçeklesen projeyle AB ve aday ülkelerdeki dezavantajli kadinlarin isgücü piyasasinda daha etkili olmalari amaçlaniyor. Projenin uygulanmasiyla; kirsal kesimdeki dezavantajli kadinlarin mesleki firsatlarini artirarak isgücü piyasasina erisimlerinin kolaylastirilmasi, güçlendirilmesi, dezavantajli kadinlar ile yerel ve bölgesel alanlardaki firsatlar arasinda mentorluk ve güçlendirme iliskileri kurulmasi ve özel ihtiyaçlarina göre hazirlanmis bir metodoloji ile becerilerini degerlendirme süreçlerinin tesvik edilmesi amaçlandi.

Projenin gerçeklestirilmesiyle; özellikle kirsal alanlarda dezavantajli kadinlarin isgücü piyasasina entegrasyonunun saglanabilmesi için özel ihtiyaçlari ve zorluklarina has bir degerlendirme metodolojisi gelistirildi. Mentorluk ve Güçlendirme Programinin içerigi Gamified Online Platformunda oyunlastirma ögeleriyle daha etkilesimli çevrimiçi bir formata dönüstürüldü. Bundan elde edilecek faaliyetler ve uygulamalar esas alinarak bir güçlendirme faaliyet kitabi hazirlanacak.
Kaynak: İHA