Kamboçya'da Tiktok'da Videolari Yayinlanan Aslana Devlet El Koydu

Kamboçya’da Çinli bir vatandasin sosyal medya uygulamasi TikTok’ta videolarini yayinladigi aslana devlet el koydu.

Kamboçya'da Tiktok'da Videolari Yayinlanan Aslana Devlet El Koydu
Kamboçya’da Çinli bir vatandasin sosyal medya uygulamasi TikTok’ta bir aslan ile videolarini yayinlamasinin ardindan yetkililer harekete geçti. Yetkililer, Çinli vatandasin hayvani ithal ettigini ve baskent Punom Pen’deki bir villada yetistirdigini aktararak, aslanin sosyal medyadaki görüntülerinin ardindan geçtigimiz nisan ayinda harekete geçtiklerini ifade etti.

Yetkililer, söz konusu Çinli vatandas hakkinda yasal bir islem yapilip yapilmayacagi hakkinda ise açiklama yapmadi. 18 aylik aslanin 70 kilogram agirliginda oldugunu belirten yetkililer, aslanin vahsi yasam merkezine götürüldügünü açikladi.

Çevre Bakanligi Sözcüsü Neth Pheaktra basina verdigi demeçte, "Insanlarin evcil hayvan olarak nadir bulunan vahsi hayvanlari yetistirmeye hakki yok" dedi.

Sivil toplum kurulusu Yaban Hayat Ittifaki ise, evdeki kosullarin vahsi bir hayvan için uygun olmadigini belirterek, aslanin köpek dislerinin ve pençelerinin söküldügünü, bunun da aslanin yasam kalitesini önemli ölçüde azalttigini ifade etti.

Kaynak: İHA