Güngören'de 3 Katli Binanin En Üst Katindaki Dairenin Balkonu Çöktü

Güngören’de 3 katli binanin son katindaki dairenin balkonu çöktü. Anne ve çocugu geçtikten saniyeler sonra balkondan caddeye parçalar düserken, binanin çökme ani güvenlik kamerasina yansidi.

Güngören'de 3 Katli Binanin En Üst Katindaki Dairenin Balkonu Çöktü
Olay, saat 18.30 siralarinda Güngören Günestepe Mahallesi’nde 3 katli binada yasandi. Edinilen bilgiye göre, 3 katili binanin üst katindaki dairenin balkonunda çökme yasandi. Balkonun çöktügünü gören vatandaslar durumu itfaiye, polis ve zabita ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alirken, itfaiye ekipleri ise moloz temizleme çalismasi baslatti. Olay yerinde ekiplerin çalismalari sürerken, bina tedbir amaçli zabita ekipleri tarafindan bosaltilarak kapisina mühür vuruldu. Binadaki balkon çökmesi sirasinda yolda kimsenin olmamasi olasi bir faciayi önledi.

Yaya ve araç trafiginin fazla oldugu yoldaki binada yasanan balkon çökmesi olayinda facianin esiginden dönüldü. Çökmeden saniyeler önce anne ve küçük çocugu balkon altindan geçerek yoluna devam etti. Yasanan bu anlar ise güvenlik kamerasina yansidi.

“Iki dakika önce ben geçtim, ondan sonra bu oldu”

Günestepe Mahallesi Muhtari Mehmet Ali Ceyhan, “Eski bir bina kendi kendine çöktü. Kentsel dönüsüm olmasi sart. Bir mahalle muhtari olarak yetkililerden rica ediyorum. Iki dakika önce ben geçtim, ondan sonra bu oldu. Su anda yarali falan yok, Allah’a sükür bir sikinti yok. Istanbul’da kentsel dönüsüm olmasi sart. Bina bosaltildi, belediye tarafindan mühürlendi. Itfaiye falan geldi, bütün müdahale yapildi” dedi.



Balkonun çöktügü anlar kamerada

Güngören’de balkondaki çökme ani ise çevredeki bir is yerinin güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde yaya trafiginin oldugu cadde üzerinde bir annenin çocuguyla birlikte geçtikten saniyeler sonra balkondan molozlarin yola düstügü görülüyor.
Kaynak: İHA