Engelli Genç Kiz Sanatiyla Hayata Tutundu

Adiyaman’in Sincik ilçesinde 11 yasinda yakalandigi hastaliktan dolayi yürüme zorlugu çeken Engelli Sema Nur Aktan (19), ahsap tahta yakarak yaptigi tablolarla tekrar hayata tutundu.

Engelli Genç Kiz Sanatiyla Hayata Tutundu
Yaptigi sanatiyla hayallerini gerçeklestirmek isteyen Engelli Sema Nur Aktan, resim çizerken bütün sikintilarini ve hastaligini unutuyor. En büyük hayalinin resim ögretmeni oldugunu ifade eden Sema Nur Aktan, insanlarin hayallerini birakmamasi ve mutlaka hayallerinin pesinden gitmelerini istedi.

Sincik merkeze bagli Zeynal Aslan Mahallesi’nde oturan ve üç çocuklu bir ailenin ortanca kizi olan Semanur Aktan, “19 yasindayim. Profesyonel olmasa da resim çiziyorum ve hayata tutunma sebebim oldugu için çizmeye de devam edecegim. Bana ve hayallerime katkisi oluyor. Hayallerimi gerçeklestirmem adina bana çok katkisi oluyor. Resim çizmeyi çok uzun zaman önce ögrendim. En büyük destekçim bu konuda ilkokul ögretmelerimdi. Ilkokuldan baslayarak yetenegimi gelistirdim. 11 yasindayken geçirdigim hastaliklar sonrasi bosluga düstüm, hatta hayata olan inancimi bile kaybetmeye basladim. Fakat zamanla resme olan ilgim hastaligimin önüne geçti. Tekrar resim çizmeye basladim. Resim sayesinde kendime olan özgüvenimi yeniden kazandim. Resim çizerken bütün dertlerimi, sikintilarimi ve hastaligimi unutuyorum. Resim çizmek bana hasta oldugumu degil de gerçekten bir insan oldugumu hatirlatiyor. Her insan hasta olabilir fakat önemli olan bu hastaligini hiçe sayip kendini mutlu edebilmektir. Ailem bu konuda en büyük destekçim oldu. Bundan dolayi onlara minnettarim. Ailem destek olmasaydi hiçbir sey yapamazdim. Ailem olmazsa su an tekrar ayaga kalkabilecegimi bile hayal edemezdim. Babama çok minnettarim, yeri geldi bir baba degil de arkadas bile oldu bana. Kahta Sosyal hizmetlerdeki bütün personelin bana cana yakin ve samimi davranislari beni çok mutlu ediyor. Onlari artik ailem gibi görmeye basladim. Bana olan ilgileri, ileriye dönük hayaller kurmama sebep oluyor. Onlarla tanistiktan sonra kendimi hasta olarak degil de bir insan olarak görmeye basladim. Resim konusunda tüm ihtiyaçlarimi karsiladilar. Onlar sayesinde tekrar hayata tutundum ve kendimi gelistirdim. Artik bundan sonra kendimi üniversitede gelistirmek istiyorum. En büyük hayalim ise resim ögretmeni olmak. Bu konuda bana yardim eden herkese çok tesekkür ediyorum. Buradan herkese söyleyecegim tek sey kimse hayallerini birakmasin ve hayallerinin pesinden gitsin. Umut hiç beklenmedik bir anda dogabiliyor” dedi.



"Teshisi konulamayan bu hastalik"

Çiftçilikle ugrasan Sema Nur’un babasi Abuzer Aktan, “Sema Nur ortaokula basladigi yillarda teshisi konulamayan bu hastaliga yakalandi. Kizim, ayakta durmakta zorlandigi için sürekli yere düsence okulu birakmak zorunda kaldi. Kahta’da, Adiyaman ve Malatya’da gitmedik doktor birakmadik. Gittigimiz her yerde hastaliga bir teshis konulamadi. Dolayisiyla bir tedavi de uygulanmadi. Ileriki zamanlarda ayaklarinda toplanma ve belinde kamburlasma basladi.

En son Malatya’da belinden dolayi bir ameliyat geçirdi ve beline komple platin takildi. Su an halen ayaklarinda toplanma var ve yürümekte sikinti yasiyor. Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü’nün görevleri esnasinda kizimin yetenegini kesfetmeleri ve kizimi tekrar resim çizme sanatina yönlendirmeleri sayesinde kizim tekrar hayata tutundu. Su an tüm personele ikinci ailem diyor. Hastaligini yenerse ileriye dönük hayalleri var artik. Kizimi tekrardan hayata baglayan tüm Kahta Sosyal Hizmet Personeline çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Sema Nur Aktan’in basarisini büyük sergi ile taçlandirmak istediklerini belirten Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sevket Ersahin ise “Kizimizin ahsap tahta üzerine yapmis oldugu resimleri basarili bulduk. Buna destek amaciyla ve tekrardan resim yapmasi için bütün ihtiyaçlarini tespit ederek temin ettik. Yaptigi çalismalarini da ileriki zamanlarda bir sergiyle taçlandirmak istiyoruz. Bu konuda destegimiz devam edecektir. Saglik konusunda da ailesiyle görüserek kendisine her türlü destegi saglayacagimizi kendisine ilettik. Kizimiza yalniz olmadigini hissettirmek için sürekli denetim arkadaslarimizla ve sosyal hizmetler olarak tüm varligimizla kizimizin yanindayiz. Kizimizin bu basarilarini destekleyerek daha yüksek yerlere gelmesi konusunda yardimlarimiz devam edecektir. Kizimin bu basarisini büyük ve güzel bir sergi ile taçlandirmak istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA