Dünya Kadin Mühendisler Günü'nde Mühendis Kadinlar Bir Araya Geldi

Zorlu Enerji ve Turkish Women in Renewables and Energy (TWRE), Dünya Kadin Mühendisler Günü’ne özel olarak gerçeklestirilen ‘Enerjisi Hiç Bitmeyen Mühendis Kadinlar’ panelinde alaninda uzman kadin mühendisleri agirladi.

Dünya Kadin Mühendisler Günü'nde Mühendis Kadinlar Bir Araya Geldi
Zorlu Holding’in dünyadaki paydas temelli dönüsüme yanit veren ortak sürdürülebilirlik stratejisi olan Akilli Hayat 2030 odaginda Toplumsal Cinsiyet Esitligi saglama konusunda proaktif davranan Zorlu Enerji, toplum için yüksek deger olusturacak etkinliklere imza atiyor. Toplumsal Cinsiyet Esitligi yaklasimiyla is gücüne esit katilimi saglamak amaciyla üzerine düsen tüm sorumluluklari sahiplenen Zorlu Enerji ve Turkish Women in Renewables and Energy (TWRE), Dünya Kadin Mühendisler Günü’ne özel olarak gerçeklestirilen ‘Enerjisi Hiç Bitmeyen Mühendis Kadinlar’ panelinde alaninda uzman kadin mühendisleri agirladi.

Isin uzmani olur, cinsiyeti olmaz

Dünya Kadin Mühendisler Günü’nün anlamina uygun olarak düzenlenen ‘’Enerjisi Hiç Bitmeyen Mühendis Kadinlar’’ panelinde, kadinlarin her meslekte uzmanlasmasi için desteklenmesinin önemi konusuldu. Sürdürülebilir bir toplum için ön kosulun ‘’Toplumsal Cinsiyet Esitligi’’nin saglanmasi oldugu ve mesleklerin cinsiyetinin degil, ancak uzmani olacagina dikkat çekilen panelde; firsat esitligi saglandiginda kadinlarin mühendislik sektörüne getirecegi özgün, yenilikçi, cesur ve yenilikçi bakis açisi katilimcilarla paylasildi.

Hayatin her alaninda ve is yasaminda ‘’Toplumsal Cinsiyet Esitligi’’nin desteklenmesi, ve toplumda kadinlarin güçlendirilmesi yönünde daha fazla aksiyon alinmasi gerektigine dikkat çekilen panel, TWRE Kurucusu Sedef Budak moderatörlügünde, TESAB - CIGRE Women in Engineering Yönetim Kurulu Temsilcisi, Yüksek Mühendis Dilek Gürsu, MÜKAD Mimar Mühendis Kadinlar Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Züleyha Özcan, MÜKAD Mimar Mühendis Kadinlar Dernegi Baskan Yardimcisi Esma Sariaslan Divrikli, Akademisyen, Girisimci Dr. Duygu Erten ve Zorlu Enerji Mühendisi Seher Kahraman’in katilimi ile yapildi.

“Mühendislik, mesleki ayrimciligin en fazla görüldügü sektörlerden biri”

Kadinlarin isgücü piyasasindaki bugünkü konumlarina birçok mücadelenin neticesinde geldiklerini belirten TWRE Kurucusu Sedef Budak, kadinlarin mesleki ayrimciliga en fazla maruz kaldigi sektörlerden birinin mühendislik oldugunu söyledi.

Politik, akademik ve özel sektörde güçlü kadin rollerinin, bilim ve mühendislik alaninda kadin istihdamini yükseltecegine dikkat çeken TESAB - CIGRE Women in Engineering Yönetim Kurulu Temsilcisi, Yüksek Mühendis Dilek Gürsu, farkli bakis açisina sahip kadin mühendislerin özel sirketlerde ve kamuda desteklenmelerinin ülkemizde güçlü kadin rol modelleri ortaya çikaracagini belirtti.

MÜKAD Mimar Mühendis Kadinlar Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Züleyha Özcan da Toplumsal Cinsiyet Esitliginin tüm dünyanin sorunu oldugunu, Toplumsal Cinsiyet Esitligini dikkate alarak ilerleyen ülkelerin ekonomilerinde ciddi bir büyüme yasandigini ifade etti.

Akademisyen, Girisimci Dr. Duygu Erten ise sektörde mühendisler kadar teknik kadrolara ve kadin teknisyenlere de ihtiyaç oldugunu belirterek, “Çocuklarin yeteneklerini genç yasta kesfederek, yapacagimiz dogru yönlendirmeyle iyi teknikerler yetistirmeliyiz. Böylelikle ülkemizin yenilenebilir enerji teknolojilerinde ihtiyaç duyacagi ara eleman istihdamina da katkida bulunmus oluruz” dedi.

Zorlu Enerji olarak firsat esitligini hayata geçirmek için çalisiyoruz”

Panelist olarak yer alan Zorlu Enerji Mühendisi Seher Kahraman Akilli Hayat 2030 stratejisi dogrultusunda Zorlu Enerji’nin, Esit Bi’Hayat Toplumsal Cinsiyet Esitligi yaklasimi ile sirket içi kadin istihdamini her geçen gün daha da artirdigini paylasirken, panelin kapanis konusmasini yapan Zorlu Enerji Kurumsal Iletisim Grup Müdürü Funda Küçükosmanoglu, “Sürdürülebilirligin temelinde çalisma arkadaslarimiz yer aliyor. Bu nedenle firsat esitligini sadece kadin istihdami ve kariyer yönetimi alaninda degil, isimizin tamaminda hayata geçirmek için çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA