Dengesizlik, Bas Agrisi Ve Ellerde Uyusma Belirtilerine Dikkat

Son zamanlarda dengesizlik, bas agrisi, ellerde uyusma ve uyuklama gibi sikayetleri olan 75 yasindaki hastaya yapilan kontrollerin ardindan, beyni besleyen arkadaki 2 ve öndeki 1 sah damarinin tamamen kapali oldugu, öndeki tek damarda da baloncuk meydana geldigi ortaya çikti. Kasiktan girerek gerçeklestirilen operasyon ile kafatasi açilmadan, baloncugu kapatilan ve damardaki daralma genisletilen 75 yasindaki hasta, yasama yeniden baglandi.

Dengesizlik, Bas Agrisi Ve Ellerde Uyusma Belirtilerine Dikkat
Balikesir’in Ayvalik ilçesinde yasayan Sonsen Küçük (75), son zamanlarda dengesizlik, bas agrisi, ellerde uyusma ve uyuklama gibi sorunlar yasamaya basladi.

Hipertansiyon ve diyabet hastaliklarina sahip olan Küçük’ün, Medicana International Izmir Hastanesinde yapilan tetkiklerin ardindan beyni besleyen arkadaki 2 damarin ve öndeki 1 sah damarinin tamamen kapali oldugu ortaya çikti.

Sonsen Küçük’ün, onu hayata baglayan öndeki tek sah damarinda da baloncuk meydana geldigi, beyin kanamasi geçirme riskinin çok büyük oldugu ortaya çikti. Hastayi hizli bir sekilde operasyona alan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmani Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, “Saglikli insanlarda beyni besleyen 4 damar varken, bu hastadaki 3 damar kapaliydi ve sadece tek damari beyni beslemeye devam ediyordu. Onda da anevrizma dedigimiz baloncuk meydana gelmisti. Hastanin hipertansiyonu ve diyabeti oldugu için o damari kurtarmamiz gerekiyordu. Bu islem sirasinda damarda meydana gelebilecek hasarlanma ya da kanama hastanin hayatini bitirebilirdi. Kasiktan gerçeklestirdigimiz operasyonda, stentle anevrizmayi kapattik ve damardaki daralmayi genislettik” diye konustu.



“Saatli bomba” benzetmesi

Damardaki anevrizmalari saatli bombaya benzeten Doç. Dr. Uçkun, “Bu tür anevrizmalarin ne zaman nerede patlayacagi belli olmaz. Her an meydana gelebilir. Özellikle hipertansiyonu olan hastalarda bu risk daha yüksektir. Kafatasi açilmadan, kasiktan girilerek gerçeklestirdigimiz operasyonla hastanin ellerindeki karincalanma ve uyuklama gibi sikayetleri düzeldi. Hastamizi islemden 2 gün sonra taburcu ediyoruz. Bu nedenle insanlarin dengesizlik, bas agrisi, ellerde uyusma ve karincalanma gibi sikayetlere karsi duyarli olmasi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA