BETEM Ögretmen Mesleki Gelisim Seminerleri Basladi

Yenisehir Belediyesi tarafindan Fuat Morel Mahallesinde yapimina devam edilen ve yeni egitim-ögretim döneminde hizmete açilacak olan Yenisehir Belediyesi Özel Ömer Faruk Ilbilgen Beceri Temelli Egitim Merkezinde (BETEM) okul öncesi alaninda egitim alan ve burada görev yapacak ögretmenlere, uzman akademisyenler tarafindan egitim seminerleri verilmeye baslandi.

BETEM Ögretmen Mesleki Gelisim Seminerleri Basladi
İçel’in merkez ilçe Yenisehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, BETEM’de görev alacak ögretmenlere egitim semineri veriliyor. Yenisehir Belediyesi Akademide baslayan ve 3 Temmuz Cumartesi gününe kadar sürecek olan BETEM Ögretmen Meslek Gelisim Seminerlerinde ögretmenlere, uzman akademisyenler tarafindan çesitli egitimler verilecek ve atölye çalismalari yapilacak.

“Beceri gelistirme temelli bir okul öncesi egitim olacak”

Seminerlerin açilis konusmasini online olarak yapan Marmara Üniversitesi Atatürk Egitim Fakültesi Okul Öncesi Egitim Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Ozana Ural, Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit’in okul öncesi egitime önem verdigini belirterek, “Belediye Baskanimiz Abdullah Özyigit, okul öncesi egitimi en temel misyonu olarak görüyor. Okul öncesi egitim alaninda çok büyük tecrübesi olan ve çok gelismis bir kadrosu olan Marmara Üniversitesi ile yani bizlerle irtibat kurdu. Uzunca bir süredir Türkiye’de hemen hemen hiç çalisilmamis 0-3 yas çocugu olan ailelere yönelik aile egitim programlarini birlikte yürüttük. Bu isbirlikleri içerisinde Baskan Özyigit okul öncesi egitim kurumu açmak istedigini söyledi ve yine bu ekipten iki arkadasimla bu okul öncesi egitim kurumunun nasil olmasi gerektigi ile ilgili çalismalara basladik. Baskanimiz ‘bilimsel olarak ne gerekiyorsa bu kurumu ona göre yapalim’ dedi.

BETEM adini verdigimiz Beceri Temelli Egitim Merkezinde uzun yillara dayanan bilimsel çalismalarimiz bize bir sey gösterdi ki, çocuklarimizi en iyi egitmek için beceriye yöneltmemiz gerekiyor. Bunlari çesitli araçlarla gelistirmemiz gerekiyor. Iste biz örnek bir okul öncesi egitim kurumu yapma gayreti içerisindeyiz. Elbette bunun için mutlak bir isbirligine ihtiyacimiz var. Karsilikli ortak bir anlayisla BETEM’i en iyi nasil yapariz, çocuklarimiza ve ailelerimize bilimin isiginda en iyi nasil egitim veririz konusunda birlikte çalisacagiz. BETEM’de sürdürülebilir ekolojik bir egitim istiyoruz. Adindan da anlasilacagi gibi beceri gelistirme temelli bir okul öncesi egitim olacak. Bilgi veren, ögreten, bunun ötesinde ögrendigini iyi kullanabilen, potansiyelini gelistirebilen çocuklar yetistirmek istiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Ural’in konusmasinin ardindan Marmara Üniversitesi Atatürk Egitim Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Müge Yüksel de iletisim becerileri, çocugu tanima ve degerlendirme, çocuklarda davranis gelisimi ve problem durumlari ile ilgili bilgiler verdi.

Egitimler verilecek, atölye uygulamalari yapilacak

3 Temmuz Cumartesi gününe kadar devam edecek olan seminer serisinde çesitli atölye uygulamalari da gerçeklestirilecek. Marmara Üniversitesi AEF Okul Öncesi Egitim Ögretim Üyesi Doç. Dr. Özgül Polat, okul öncesi egitim programi ve yenilikçi uygulamalar, okul olgunlugu ve ilkokula hazirlik, okul öncesi egitim programina ailenin katilimi hakkinda bilgi verecek ve ayni zamanda dil etkinlikleri atölyesi düzenleyecek. Marmara Üniversitesi AEF Okul Öncesi Egitim Anabilim Dali Ögretim Üyesi Elif Küçükoglu ise velilerle iletisim ve anaokuluna uyum hakkinda bilgi verecek, dijital atölye, etkilesimli okuma atölyeleri ve açik hava etkinlikleri atölyesi düzenleyecek.

Egitimler kapsaminda, motor beceri atölyesi Medipol Üniversitesi Okul Öncesi Egitim Anabilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Zeynep Isik, sanat atölyesi Marmara Üniversitesi AEF Okul Öncesi Egitim Ögretim Üyesi Dr. Tosun Yalçinkaya, müzik atölyesi egitimleri Marmara Üniversitesi AEF Okul Öncesi Egitim Ögretim Üyesi Dr. Ercan Mertoglu, sosyal ve duygusal beceriler, bilim, oyun ve drama atölyesi egitimleri Marmara Üniversitesi AEF Okul Öncesi Egitim Anabilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Özge Ünsal, matematik atölyesi egitimleri ise Bolu Izzet Baysal Üniversitesi Okul Öncesi Egitim Ögretim Üyesi Dr. Türker Sezer tarafindan verilecek.
Kaynak: İHA